Brussels Airlines «boutique hotell» i luften

18. Mar 2020
by BusinessClass

Hos Brussels Airlines kan du uppleva en bit av ett «boutique hotell» på 35.000 fot.

Under de senaste åren har det belgiska flygbolaget arbetat intensivt med att skapa den bästa möjliga reseupplevelsen för resenärer i affärsklass, och ge dem den mest genuina belgiska upplevelsen. Valet av inredningen, gästfriheten och den kulinariska upplevelsen spelar en central roll i att uppnå detta.

Bolaget

har investerat hissnande 10 miljoner euro i vardera av sina 12 Airbus A330 för att ge passagerarna den bästa möjliga reseupplevelsen, och självsäkert hävdar dem att den nya kabinprodukten kommer att erbjuda resenärerna en typisk ”boutiquehotell” känsla när det gäller servicen och det personliga mottagandet.

Brussels Airlines har skapat en fantastiskt webbplats som beskriver produkten och som vi verkligen rekommenderar våra läsare att besöka.

När det gäller affärsklass så är valet av premium kvalitet i materialen särskilt viktigt. I detta sammanhang är trä och läder två nyckelord. Enligt Brussels Airlines så har den unika belysningen i taket en lite art nouveau design över sig. Det avancerade belysningssystemet anpassar sig kontinuerligt till destinationens tid på dygnet, vilket hjälper resenärerna i att bättre hantera jetlag. Men det är inte bara interiören som är nytt, Brussels Airlines har också ingått ett samarbete med belgiska stjärnkockar för att regelbundet kunna servera nya och spännande rätter av hög kvalitet.

Här kan du se några av de kulinariska höjdpunkterna som serveras ombord.

Från självbetjäningsbaren ombord har man också möjligheten att hämta sig en öl, och kan dessutom välja mellan åtta olika ölsorter.

I tillägg introduceras spännande belgiska viner, kaffe och inte minst högklassig choklad från Neuhaus. I affärsklassen är det endast 30 platser i en 1 – 2 – 1 säteskonfiguration, vilket ger mer avskildhet. Alla säten kan fällas ut helt platt och göras om till en 2-meters lång säng med möjlighet att justera madrassens hårdhet. Underhållningssystemet kan avnjutas på en 15,6-tums skärm med hög upplösning och med brusreducerande hörlurar. https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=8E6gK7NPN4c&feature=emb_logo Resenärer i affärsklass kan njuta av en uppgraderad kulinarisk upplevelse. Internationella viner och Laurent Perrier Champagne från Brussels Airlines’ prisbelönta vinkällare ombord, som väljs av vinexperten Fiona Morrison. 4-rätters måltiderna är skapade av Michelin-stjärnkockar. År 2020 ansvarar Tim Boury från den Michelin-stjärniga restaurangen Restaurant Boury för det gastronomiska urvalet ombord. För första gången introducerar

Brussels Airlines

en så kallad ”Belgian walk-up bar” ombord, denna är beläget längst bak i affärsklassens kabin. Det är härifrån du finner bland annat de ovannämnda ölsorterna.

Innan flygningen är det också väl värt att besöka en av deras fantastiska lounger, The Loft som är beläget i Terminal A eller The Suite i Terminal B på flygplatsen i Bryssel.

More from BusinessClass.com