British Airways säljer en unik kollektion av resväskor

19. Jan 2021
by BusinessClass

British Airways har samarbetat med lyxvarumärket Globe-Trotter och lanserat ett begränsat utbud av kabinväskor som hyllar flygbolagets ikoniska jumbojet Boeing B747.

Det brittiska flygbolaget har pensionerat sina Boeing B747. Tidigare har vi på BusinessClass berättat att en utav

British Airways flygplan permanent stationeras vid Cotswold flygplats

, och att flygbolaget tidigare har

auktionerat ut unika föremål från deras First, Club World och Boeing 747.

För att hylla flygbolagets ikoniska (och pensionerade) jumbojet så har British Airways lanserat en n resväska i samarbete med det exklusiva resevarumärket Globe-Trotter.

Kabinväskorna är handgjorda i England och är inspirerade av flygbolagets ikoniska BOAC- livery, som även prydde det sista flygplanet som pensionerad i december förra året. Kabinväskorna är tillverkade av en vulkaniserad fiberplatta och har en skinande blank vit yta. Det handmålade Gold Speedbird – märket pryder vackert utsidan, medan fragment ifrån 747 återfinns i interiören.

Endast 150 resväskor är till salu och kan beställas online, samt via Globe-Trotters flaggskeppsbutiker. Priset för dessa resväskor går loss på £1.935:- (motsvarande 22.000:- SEK). British Airways var tidigare världens största operatör av Boeing 747, innan flygbolagets tog beslutet att pensionera jumbojeten. Flygbolaget har en lång historia med Globe-Trotter, bland annat levererade bolaget resväskor till BOACs besättning under 1960-talet.

More from BusinessClass.com