British Airways nya lounge i San Francisco

26. Jul 2019
by BusinessClass

British Airways lyfter på förlåten till sin nya lounge i San Francisco. Det är den tredje loungen i USA som ingår i flygbolagets investeringsplan, detta efter återöppningen av bolagets First och Club Lounge i New York JFK Terminal 7.

Den nya loungen är på 665 kvadratmeter med fin vy över plattan tack vare fönster från golv till tak som även låter naturligt ljus att flöda in i loungen. Lounger är uppdelad i olika zoner för att möta olika behov. För dem som behöver varva ned kan göra så vid den centrala baren i granit. De som vill ta tillfället att arbeta lite innan sin flygning så finns det en zon med möjlighet att skriva ut trådlöst. I den centrala yta med sittplatser finns en delibar där passagerare kan förse sig själva från en buffé med mat och dryck. För dem som reser i förstaklass finns en dedikerad matsal med bättre viner och  med en meny inspirerad av världens bättre kockar.

KALIFORNIEN, USA: Uppfräschad British Airways lounge på San Francisco International Airport per den 3:e July 2019 (Fotos av Nick Morrish/British Airways) British Airways har tillsammans med de brittiska designfirman Graven tagit fram en interiör med den lokala firman WDA | William Duff Architects baserad i San Francisco. Loungen har även några konstverk av Bill Jacobsen, Doug Hall och Ruth Root – alla lokala konstnärer.

San Francisco är en viktig destination, inte bara närheten till Silicon Valley med alla teknikbolag, men staden i sig är vacker och har en rik kulturhistoria.

Det här är den femte loungen som lanseras, efter den på New York JFK och Rom samt Aberdeen, med ett nytt koncept vad gäller design för flygbolagets nya lounger för första- och affärsklass. Nästa på tur är den i Johannesburg och den i Genève följt av Chicago och i bolagets hubb, London Heathrow.  

More from BusinessClass.com