British Airways nya förstaklass

8. Mar 2019
by Dag Christian Holm

Stora förändringar är på gång i British Airways förstaklassprodukt, både ombord och service. Det är en del i den investering flygbolaget gör på 6,5 miljarder pund.

Från och med den 31:a mars tas det nya konceptet i bruk. Det omfattar nya sängkläder, necessärer och menyer ombord. Det kommer inte bli helt olikt ett brittiskt femstjärnigt hotell. Flygbolagets resenärer i förstaklass kommer erbjudas extra mjuka och sofistikerade pyjamas exklusivt designade av det brittiska lyxmärket Temperley London. Dessa ackompanjeras av speciellt utformade necessärer med Temperleys ”Star”-design. Kockarna på British Airways har utformat en á la carte meny med fokus på säsongens råvaror och med en brittisk touch. Rätterna kommer serveras på exklusivt porslin speciellt utformat för flygbolaget av William Edwards. Bestick förses från firma Studio William. Flygbolaget introducerar även afternoon tea enligt traditionen ”high tea”. Menyn innehåller ett urval av smörgåsar, delikata bakverk och scones, så väl som ett stort urval av teer.

Som en del i investeringen byter även British Airways ut glasen mot nya från Dartington. Resenärerna kommer kunna njuta av de utvalda vinerna och champagne i sofistikerade glas på fot. Andra drycker serveras i elegant slipade dricksglas. Carolina Martinoli, British Airways chef för kundupplevelsen säger: ”Som en del i vår investering för våra kunder uppgraderar vi upplevelsen i förstaklasskabinen. Vårat team av designers, kockar och experter har noga gått igenom varje detalj som har betydelse för våra kunder.

Nu när vi firar 100 år så har vi försökt hitta det bästa inom brittisk design och produkter för att göra förstaklassupplevelsen oförglömlig”. Passagerare som reser i förstaklass kommer även få en förbättrad ”turndown service”, bäddning, för en perfekt nattsömn.

För dem som föredrar att koppla av nyttja något av det som erbjuds i underhållningssystemet har 1000 timmar av material att välja på. Ljudet levereras i hörlurar skapade av Meridian. De som reser i förstaklass har tillgång till den exklusiva First Wing på Heathrow Terminal 5. Den öppnades 2017 efter en omdaning och försedd med en privat incheckning och egen säkerhetskontroll kommer resenärerna direkt till British Airways First lounge. Under 2019 firar British Airways 100 år. Flygbolaget investerar 6,5 miljard pund (motsv. knappt 80 miljarder kronor) för sina kunder under fem år; detta omfattar nya flygplan, ny utformning av kabiner, ny catering, nya lounger, WiFi och nya linjer.  

More from BusinessClass.com