British Airways nya ”Club Suite”

19. Mar 2019
by Dag Christian Holm

British Airways har nyligen släppt de första bilderna av deras nya säte i affärsklass som även kallas "business suite". Detta nya säte kan upplevas redan i juli ombord British Airways nya Airbus A350.

Den nya ”Club Suite” ger direkt åtkomst till någon av de två gångarna i kabinen. Konfigurationen är 1-2-1 och med en egen dörr säkerställs avskildheten. Enligt British Airways erbjuder det nya sätet 40 procent mer utrymme för förvaring, en 18,5 tums underhållningsskärm, wifi och USB/eluttag. Flygplanet , Airbus A350, har låg bullernivå i kabinen, bra med takhöjd, stora fönster och ett belysningssystem med stämningsljus som anpassar sig till tiden på dygnet och dagsljuset. A350 har också ett avancerat luftkonditioneringssystem ombord vilket gör att man blir mindre utmattad på längre resor. Anläggningen skapar ett tryck som motsvarar cirka 1800 meter över havet istället för vanligtvis 2600 meter i äldre maskiner. Luftfuktigheten är också högre.

Kabinen har plats för 56 resenärer i Club World. Kabinen rymmer även World Traveller Plus (premium ekonomiklass) och World Traveller (ekonomiklass).

Den första maskinen av sitt slag i British Airways flotta, A350, kommer sättas in på rutten mellan London och Madrid under sommaren så att så många besättningar som möjligt kommer kunna bli bekanta med den nya flygplanstypen.

Från och med den första oktober sätts flygplanet in på långlinjer och under hösten kommer nästa A350 levereras till British Airways. Samtidigt kommer två av flygbolagets Boeing B777 att förses med den nya kabinen.  

More from BusinessClass.com