British Airways lanserar ny ipad-app

16. Feb 2016
by BusinessClass

British Airways hade en app där man kunde få ett mobilt boardingkort redan 2010 - men nu kommer man med en helt ny app som är speciellt gjort för att fungera optimalt på ipads. Denna version för ipads har designats så att den skall ha specielle funktioner,exempelvis ett jordklot i 3D där man kan titta närmare på bolagets alla destinationer - och vad det kostar att flyga dit. En ny funktion i appen är möjligheten att kunna designa sin egen tablå med de filmer, TV-program och den musik du vill konsumera under resan.

BA´s nya iPad app                       Foto: British Airways Detta är första gången British Airways själv utvecklar designen på en app till ipads. Sedan BA lanserade sin första mobilapp 2010 har man utvecklat den mycket, och bara under förra året kunde man notera en ökning av antalet av beställningar av flygbiljetter via appen på över 100%.

Sara Dunham är ansvarig för online marknadsföring hos BA och hon säger i ett pressmeddelande som bolaget har sänt ut: "Många av våra gäster lever hektiska liv och behöver tidsbesparande lösningar. Att göra en app som är speciellt gjord för folk som använder sin ipad mycket kändes naturligt för oss, för här får man samma funktioner som i vår smartphone-app, men med extra funktioner och med bättre användarvänlighet eftersom skärmen är bredare. Det är en del av vår mission att göra livet i luften enklare och bättre".

Den nya appen har inbyggd funktionalitet som kan hitta de billigaste flygbiljetterna här-och-nu men också längre fram i tiden. Om man är medlem av bolagets Executive Club har man dessutom tillgång till en privat sektion där man exempelvis kan se aktuell status och kontodetaljer, man kan checka in till kommande resor och få sitt boardingkort. I appen kan man också se hur vädret är på den destination man landar, bland annat.

More from BusinessClass.com