British Airways lanserar en ny kaffesort som kommer serveras i affärs- och förstaklass

30. Apr 2018
by BusinessClass

 

British Airways har valt ett nytt kaffemärke som kommer serveras i alla lounger i Storbritannien och ombord sina First och Club World-kabiner från och med nästa månad.

Flygbolaget har inlett ett samarbeta med ett brittiskt rosteri, Union Hand Roasted Coffee, för att erbjuda sina resenärer ”ett fantastiskt smakande” kaffe ombord, såväl som på marken. Union Hand-Roasted Coffee är baserade i östra London och är en av Storbritanniens största kafferosterier av specialkaffe. I samarbetet med British Airways så har de tagit fram en exklusiv blandning som påstås ”smaka bra” på 10 000 meters höjd.

Med bönor från Peru så har denna medium rostning toner av choklad, pekannöt och karamell. Sarah Klatt-Walsh, British Airways produktchef, påpekade hur flygbolagets senaste investeringsprogram på 4,5 miljarder pund inte bara fokuserar på de stora detaljerna i produkten. "Vi vet att det ofta är de små detaljerna som verkligen gör skillnad för dem (resenärerna). En bra kopp kaffe för att få dem upp och hoppa efter en långdistansflygning är precis en av de detaljer som verkligen betyder något”, säger hon i ett pressmeddelande.

I en diskussion om det nya kaffet säger hon: "Vi har satt det brittiska märket, Union Coffee, som genom sina mått och steg med omfattande smakprovning fått fram ett på hög höjd oerhört bra fungerande kaffe, där rikedom, djup och komplexitet i smak är kritiska eftersom det skär igenom effekten av höjden på våra smaklökar." Kaffestationer i flygbolagets brittiska lounger kommer att byggas om som en del av introduktionen av Union Coffee. Redesignen kommer visa ett brett utbud av alternativ och företagets engagemang för hållbara inköp.  

Andra nyligen introducerade förändringar i British Airways lounger på Heathrow och Gatwick innebär att varm mat serveras hela dagen och ett förbättrat urval av vegan, vegetariska och glutenfria rätter, inklusive smakfulla ekologiska soppor. British Airways investerar 4,5 miljarder pund under de närmaste fem åren. Investeringen inkluderar 600 miljoner pund öronmärkta för Club World, detta inkluderar även ett nytt säte som introduceras 2019.    

More from BusinessClass.com