British Airways köper namnrättigheter till utsiktstorn

3. Dec 2015
by BusinessClass

British Airways har precis skrivit under på ett avtal som ger flygbolaget rätten att namnge världens kommande högsta utsiktstorn. Tornet byggs i England närmare bestämt i kuststaden Brighton, och kommer att heta British Airways i360. Det 162 meter höga tornet öppnar nästa sommar, och det kommer vara möjligt för upp till 200 personer på en gång att hissas upp i luften i en 18 meter bred glaskupol. Högst uppe kan man blicka 138 meter rakt ner, och utsikten är förstås på 360 grader. Det man kan se är en formidabel vy över staden Brighton och kusten här i regionen Sussex.

Utsiktsplattformen "Vi flyger till 67 destinationer över hela världen från Gatwick, och vi har över 2.500 anställda i Sussex, så det kändes helt rätt att säkra oss rättigheterna till namnet" berättar Eleanor Harris, som är chef för tornet. "Vi är helt säkra på att denna attraktion kommer öka antalet turister till regionen, och kombinationen av ett utsiktstorn och ett varumärke som British Airways är perfekt".

British Airways -personal framför det kommande tornet Tornet i360 kommer att kunna ses av passagerare som flyger in till eller från Gatwick från luften, och det kommer finnas en sky bar och en ytterligare byggnad framför tornet med restaurang med plats till 400 gäster, ett kafé, en liten utställning om tornet och en souvenirbutik. Lynne Embleton är ansvarig för British Airways strategi i regionen och för Gatwick, och hon berättade för pressen: "Våra piloter har fin utsikt över kusten när de flyger från och till Gatwick, och nu kan även folk som bor i eller besöker Brighton uppleva nästan samma sak från detta spektakulära nya torn".

Vision av British Airways i360 i Brighton nästa år Brighton är södra Englands mest besökta destination efter London. Varje år kommer 11 miljoner turister och besökare forbi staden, knappt 10% av dom är utlänningar. En "flygtur" med i360 kommer ta 20 minuter dagtid men 30 minuter på kvällen. Priset för en vuxen blir 15 pund, men barn under 16 år betalar halvt pris.

More from BusinessClass.com