British Airways börjar flyga direkt till Santiago i Chile

9. Jun 2016
by BusinessClass

Den tredje januari 2017 börjar British Airways flyga den enda direktrutten mellan London och Santiago i Chile. Med en flygtid på 14 timmar och 40 minuter blir Santiago flygbolagets längsta långdistansrutt. British Airways nuvarande längsta rutt går till Buenos Aires och är 13 timmar och 50 minuter.

British Airways har även nyligen börjat flyga till andra destinationer i Sydamerika, som San Jose i Costa Rica och Lima i Peru. Sedan tidigare flyger flygbolaget också till Rio och Sao Paulo i Brasilien och Buenos Aires i Argentina. Den nya rutten kommer att avgå fyra  gånger i veckan och trafikeras av flygbolagets nyaste flygplan Boeing 787-9 Dreamliner. Flygplanet är utrustad med fyra kabiner

och en ny

förstaklasskabin.

-  Vi har de senaste åren sett ett större behov av flygrutter till Syd- och Centralamerika. I Chile finns det något för alla! Sportentusiaster kan njuta av skidåkning och snowboard i Santiago, vandring runt Anderna eller vattensporter längs kustlinjen. Landets fantastiska natur erbjuder allt från ett rikt djurliv, sjöar och glaciärer till världens torraste öken. Chile har dessutom en mycket rik kultur att utforska, säger Peter Rasmussen, Affärschef, Nordeuropa.

More from BusinessClass.com