Bombardier lanserar ett revolutionerade säte för affärsflyg

14. Jun 2018
by BusinessClass

 

Den kanadensiska flygplanstillverkaren Bombardier har lanserat ett säte ”som inte linkar något annat”, enligt Peter Likoray, försäljnings- och marknadsföringschef för Bombardier Business Aircraft.

Det nya sätet, som fått namnet ’Nuage’, är en del i den nya sätesarkitekturen inom privat- och affärsflyg på 30 år. Det är planerat att installeras i bolagets Global 7000 flygplan.

  I ett pressmeddelande från Bombardier så beskrivs Nuage-sätet som ”ett ergonomiskt och estetiskt mästerverk som omdefinierar själva begreppet komfort ovan molnen”. Nuage kommer ha en djup bakåtlutning, något som inte finns ombord affärsflyg av idag. Till skillnad från dagens flygplan där sätena endast lutar själva ryggstödet som trycker kroppen framåt som i sin tur leder en obekväm ställning så har Nuage ett patenterat tilt-system. Detta gör att när lutas bakåt så sjunker sätet vilket gör att kroppen har fullt stöd utan att någon extra tryck hamnar på benen.

Nage-sätet har också ett patenterat system för rörelserna i basen av sätet som ’flyter’ som gör att sätet kan smidigt röra sig fram- och bakåt och svänga på ett naturligt sätt utan att det behövs några golvskenor. För extra komfort så har Nuage ett nackstöd som kan vinklas, en annan detalj som inte finns på dagens säten för affärsflyg. Nuage kommer att finnas tillgänglig i ett stort urval av läder, tyger och andra ytmaterial. Global 7000 flygplanet är det mest rymliga affärsflygplanet som någonsin tillverkats. Det är dessutom det plan med längst räckvidd i sin klass. Det förväntas kunna tas i trafik, enligt plan, under andra halvan av 2018.  

More from BusinessClass.com