Bo spektakulärt i Shanghai

11. Dec 2018
by Dag Christian Holm

 

Den 20: november öppnade Intercontinental Shanghai Wonderland. Detta är utan tvekan ett av de mest spektakulära hotellen som slog upp dörrarna under 2018.

Intercontinental Shanghai Wonderland är inte enbart ett nytt hotell i miljonstaden, utan är verkligen ett annorlunda hotell som också har tagit tio år att bygga. Det är byggt i ett gammalt stenbrott, som är delvis fyllt med vatten. Det har arton våningar och totalt 336 rum, varav två våningar är belägna under vatten nivån. I de exklusiva rummen som befinner sig under vattennivån har gästerna tillgång 24-timmars butlerservice och kan njuta av utsikten under vattnet och fiskarna som som simmar utanför. För de som bor i något av rummen högre upp går det också att få njuta av få se undervattenslivet i en glasgång som går under vattnet. I det gamla stenbrottet finns flera konstgjorda vattenfall och för den mer aktiva typen finns det tillgång till bergsklättring på de branta bergssidorna. Rummen är eleganta och moderna med ett genomgående minimalistiskt tema. Vi låter bilderna tala för sig själva.

Det här hotellet är så pass nytt så det finns tyvärr inte med i vårat hotellsök ännu, men kolla gärna in andra topphotell i Shanghai.

 

More from BusinessClass.com