Bli en flygkapten för en dag

25. Mar 2020
by Dag Christian Holm

Har du någonsin drömt om att sitta bakom spakarna i ett stort passagerarflyg? Hos ett av Lufthansas fem träningscentrum kan drömmen förverkligas. 

Pro Flight kan förverkliga din dröm att flyga jumbojeten Boeing 747 eller det populära långdistansplanet Boeing 777. Kanske till och med giganten Airbus A380 eller det nya Airbus A350? Välj och vraka mellan hela 46 olika simulatorer som ger en mycket realistisk upplevelse.

Enbart i Frankfurt finns det 20 simulatorer för totalt 12 olika flygplanstyper. Träningscentret ligger i närheten av flygplatsen – och det gör även de fyra andra träningscentren i Wien, München, Berlin och Essen. Detta är samma simulatorer som används av piloter i Lufthansa-gruppen.

För många personer så kan priset vid första anblicken vara relativt dyrt, men för flygentusiaster är det definitivt prisvärd. Priset för en timme bakom spakarna i en Boeing 747, 777 eller en Airbus A330 är 349 euro (cirka 3.900 kronor). Om du väljer en mindre flygplanstyp, t.ex. en Canadair Jet, Dash 8 eller Boeing 737, är priset 299 euro (cirka 3.300 kronor). I detta så ingår även en timmes genomgång före flygsimulationen och en kort genomgång efteråt.

https://www.youtube.com/watch?v=3NJ8AoAEje4&feature=emb_logo Det finns en mängd olika pakter som erbjuds, beroende på deltagarens kompetensnivå och antalet deltagare. Detta är också en fantastisk present till flygentusiaster och det är fullt möjligt att köpa presentkort till upplevelsen.

Vi rekommenderar att du läser den informativa Pro-Flight hemsidan för mer information.

More from BusinessClass.com