Bildreportage: La Première lounge – Paris, Charles de Gaulle

27. Apr 2016
by BusinessClass

Vi skulle prata med Air France och KLM i Paris om en helt annan sak, men utnyttjade möjligheten att samtidigt besöka den nyrenoverade First Class-loungen på Charles de Gaulle. Loungen har fått en ansiktslyftning, och vi tog så många bilder vi kunde - mycket nöje!

När man landar och ska resa vidare hämtas man vid flyget och sätts av vid loungen efter en kort resa i egen bil.

Bilparken innehåller bland annat en Mercedes minibuss och BMW från 7-serien.

Representanten som kör dig kan alltid många språk och är speciellt utvald för jobbet.

Man kommer upp i loungen med en hiss från plattan, och här hälsas du välkommen av loungepersonalen. Om man har speciella önskemål om vad man vill äta och dricka kan de flesta önskningar uppfyllas om man aviserar sin ankomst en dag eller två i förväg. Men vi tycker personligen att "standardsortimentet" är mycket imponerande, och de flesta gäster väljer också detta, berättade man för oss.

När vi frågade om det är skillnad på gäster som reser First Class och Business Class, blev svaret att första klass-gästerna oftast är lite mer artiga och belevade, och inte minst mer tacksamma - även om en del kanske har betalat 100.000 kronor för flygresan.

Restaurangen i loungen erbjuder en imponerande a la carte-meny och inte minst är urvalet av viner väldigt bra. Högsta betyg!

Det finns en ganska stor spaavdelning där man kan få en rad olika behandlingar.

Badrummen är stora och väldigt eleganta. Lyxigt!

Här ett av loungens privata hörn där man kan vänta på nästa avgång eller kanske pusta ut efter en god måltid i restaurangen.

Små trevliga sittgrupper.

Baren känns intim och inbjudande...

...och förstås står champagnen klar.

I receptionen hänger de utmärkelser man har fått från Skytrax senaste åren.

När det är dags att lämna loungen för att flyga vidare är formaliteterna redan avklarade. Det sker på ett trevligt sätt genom att en kostymklädd passkontrollör artigt presenterar sig där du sitter i loungen. Et par sekunder senare är allt klart. Elegant!

Slutligen kör du igen i din egen privata bil ut till flygplanet med din värd eller värdinna. Om du har tur är det kanske Air France nya förstaklass-kabin du stiger ombord i. Den äldre versionen är heller inte något att rynka på näsan över.

Vi kunde inte låta bli att visa den här bilden: så här ser det ofta ut i ekonomiklassen när en Air France A380 är tömd efter en långdistansresa.

Här på BusinessClass-redaktionen hör vi gärna vad dina erfarenheter är från La Première (First Class) hos Air France.

More from BusinessClass.com