Bilder från Etihads nya First & Business Lounge i Los Angeles

11. Aug 2016
by BusinessClass

Etihad Airways har nu officiellt öppnat sin imponerande nya "First and Business Class Lounge" i Los Angeles - eller LAX. Loungen ligger i den del av gigantiska LAX som heter Tom Bradley International Terminal, och ambitionen är att kunna erbjuda "exceptional hospitality experiences" som man beskriver det i ett pressmeddelande. Loungen är öppen för gäster resande på First Class och Business. Etihad har en daglig rutt till och från LAX, och man använder en Boeing 777 på rutten. Detta är bolagets tredje premium lounge i USA, de två andra ligger i Washington D.C. respektive New York JFK.

Etihad berättar i materialet att den nya loungen rör sig bort från ett traditionellt sätt att tänka på hur en lounge ska se ut och fungera, och man vill skapa en annan slags upplevelse, med "moderna arabiska designelement och stämning". "Vi har hämtat inspiration från både traditionell och modern arkitektur i Abu Dhabi" som man uttrycker det.. Loungen ser också på bilderna mer ut som ett exklusivt hotell eller kanske en privatklub, tycker vi. Som gäst kan man använda sig af en fin a la carte-avdelning, det finns en bar med professionella bartenders, ett speciellt TV-område, man kan ta en dusch, gratis wi-fi förstås, massor af tidningar och tidskrifter och generöst många uttag till att ladda datorn eller mobilen från.

Alla måltider och tilltugg görs på plats i loungen, och man har som målsättning att så långt som möjligt använda sig av lokala råvaror - vi gissar på att detta betyder Kalifornien. Det finns en omfattande lista med viner från just Kalifornien men också en del europeiska producenter. För att kunna använda loungen skall du flyga med Etihad på First eller Business, eller så skall du ha Platinum, Gold eller Silver-status hos bolaget. För medlemmar hos partnerbolag krävs Platinum eller Gold-status. Loungen ligger airside, och med utsikt över shoppingområdet i den nyrenoverade terminalen. Ytan är 407 kvadratmeter.

Martin Drew är Senior Vice President hos Etihad i Nordamerika, och han berättade vid öppningen: "Med denna lounge sätter vi en ny standard för hur en lounge kan se ut och fungera. Vi är glada och stolta att kunna erbjuda våra premiumgäster dena här upplevelsen när de flyger från LAX. Här kommer de uppleva den service och den gästfrihet vi är kända för och som gästerna också förväntar sig".

Etihad har nu totalt 15 premium-lounger. De ligger förstås i Abu Dhabi, där man också har precis har öppnat en ny lounge med spaavdelning - den ligger i terminal 3. Andra premiumlounger på flygplatsen hittar man i andra terminaler, däribland den unika loungen med möjlighet för att klara av passformaliteterna för inresa till USA redan i loungen, och den fina ankomstloungen. Andra placeringar runt om i världen är Frankfurt, London, Manchester, Dublin, Paris, Washington D.C., New York JFK, Sydney och Melbourne.

More from BusinessClass.com