Besök några av de vackraste biblioteken i världen

26. Aug 2019
by BusinessClass

Att läsa böcker är en perfekt sysselsättning på hösten och vintern. Vi har tittat ut en handlfull bibliotek runt om i världen som är väl värda att besöka.  Och, givetvis, några trevliga hotell

 

att bo på.

Dublin: den samlade kunskapen i ett kungarike

Med oräkneliga historiska manuskript, så väl som 45 miljoner böcker så ärbiblioteket i Trinity College det största i Irland. Och, det utökas varje dag. Från och med 1800 så tar biblioteket emot pliktexemplar av varje bok som trycks i Stor Britanien och Irland. Om du någon gång besöker Irland så ska du definitivt besöka The Long Room, som byggdes 1732, och lära dig mer om Irlands historia.

Vårt urval av de bästa hotellen i Dublin.

Porto: art Porto, en inspiration från art nouveau

Det återstår att se om J.K. Rowling verkligen fick sin inspiration till böckerna om Harry Potter från Livraria Lello. Vad som dock är säkert är att författaren ofta bodde på 144 Rua das Carmelitas. Många vill se den här berömda bokhandeln i Porto så ägarna har börjat ta inträde. Avgiften dras av vid eventuellt inköp.

Vårt urval av de bästa hotellen i Porto

 

New Haven: där marmor hindrar förfallet

På campus området vid Yale University, mellan Boston och New York, finnsett bibliotek för speciella böcker: Beinecke Rare Book and Manuscript Library. För att skydda de känsliga böckerna från direkt solljus så är exteriören klädd med marmor från Vermont Danby som släpper igenom visst ljus. Under dessa förhållanden förvaras böckerna och gamla manuskript under de bästa av förhållanden, som exempelvis Gutenberg Bibeln.

Vårt urval av de bästa hotellen i New Haven.

More from BusinessClass.com