Berlin-Brandenburg Airport äntligen redo för take-off

2. Nov 2020
by BusinessClass

Till slut kom dagen som många trodde aldrig skulle komma - Berlins efterlängtade nya flygplats har äntligen öppnats.

Efter nästan ett decenniums försening och långt över den ursprungliga budgeten, så öppnade Berlins nya flygplats «Berlin-Brandenburg Airport» sina dörrar lördagen den 31 oktober. Berlins nya flygplats bär namnet från Willy Brandt (1913-1992), som var en av Tysklands mest framstående statsmän och en minnesmur visar ett porträtt av han och sitt berömda citat.

Foto: BER Den massiva 1470 hektar stora flygplatsen i Schönfeldt-regionen sydost om Berlin är det nya toppmoderna transportnavet, som äntligen möjliggör för fler flygförbindelser från Berlin till bland annat långväga destinationer. Två Airbus A320neo ifrån Easyjet och Lufthansa var de första flygbolaget att landa på den nya flygplatsen.

Foto: BER För den som har besökt Berlin tidigare är man väl medveten om att staden sedan 2008 haft två flygplatser «Tegel Airport och Schönfeldt Airport», som sedan länge tillbaka nått sin maxkapacitet. Schönfeldt Airport stängdes den 25 oktober och blev integrerad som terminal 5 i den nya flygplatsen och Tegel Airport beräknas att stängas den 8 November i år. Den nya flygplatsen kommer avsevärt att förbättra upplevelsen för resenärer. Med bland annat en central säkerhetskontroll, modernare teknik, rymligare terminaler och avsevärt bättre shoppingutbud.  

Foto: BER Resenärer i Business och First Class, eller högre statusnivåer i Miles & More samt Star Alliance Gold kommer att få tillgång till Lufthansas rymliga lounge vid Terminal 1. Denna 650m² stora lounge är fördelad på en separat Business Lounge och Senator Lounge – båda erbjuder fantastiska panoramautsikter mot landningsbanan. Utöver detta så finns det eventuella planer på en lounge för flygbolag i Oneworld.

Foto: Lufthansa Flygbolag i Star Alliance, såsom LOT, SAS och United är förväntade att följa efter Lufthansa-gruppen och samlas på terminal 1.

More from BusinessClass.com