The Belmond Royal Scotsman utmanar hotellens spaavdelningar - på räls

23. Feb 2017
by BusinessClass

Härliga spaavdelningar är oftast något man förknippar med lite finare hotell och inte med tåg. Men tåget T

he Belmond Royal Scotsman är heller inte ett vanligt tåg.

Lyxiga hotell- och kryssningsföretaget Belmond har slagit sig samman med engelska wellnessfirman Bamford (som både tillverkar spaprodukter och driver egna spa i flera länder) för att ge tåget The Royal Scotsman en extraordinär spaavdelning. Från och med 17 april kan man som resande med tåget förutom den redan höga nivån på indredningen och maten också njuta av en skön spabehandling, och det gör man på ett tåg som tar passagerarna genom de hissnande vackra skotska högländerna och delar av England. Nya tåg-spaavdelningen är "importerad" från Bamfords spa Haybarn som har funnits sedan 1996. Firman använder endast ekologiska ingredienser och använder mest växtextrakter i produkterna.

Del av spaavdelningen på tåget The Belmond Royal Scotsman

Foto: Belmond

Inredningen i den nya spaavdelningen är mest gjord av miljöcertifierat trä från just Skottland och området The Cotswolds.

http://www.businessclass.se/10-av-de-basta-hotellen-cotswolds-ett-av-englands-vackraste-omraden/

Det finns två behandlingsrum på tåget. Bägge två har stora fönster så man kan följa med i vad som händer under färden medan man ligger och blir ompysslad. På spamenyn finns en lång rad behandlingar som ska syfta att "koppla ihop kropp och själ med världen utanför" som man beskriver det i sitt pressmaterial. Man kan få ansiktsmassage eller helkroppsmassage eller så väljer man kanske en manikyr eller pedikyr som avslutas med ekologisk nagellack från Kure Bazaar.

Spaavdelningen på tåget The Belmond Royal Scotsman

Foto: Belmond

En av de mest populära behandlingarna heter "Bamford Bespoke Facial" och varar i 55 minuter. Här fokuserar man på ansiktet och resultatet ska bli ett yngre, mer levande och friskare ansikte. Man använder olika tekniker som zonterapi, lymfkörtelstimulering och andra mjuka tillvägagångssätt för att stimulera kroppens egna föryngringssystem. Behandlingen inkluderar också en ryggmassage där man både använder Shiatsuteknik och varma stenar på strategiska ställen på ryggen för att ge avslappning och välbefinnande. Tåget du kan beställa biljett till för att uppleva hur det är att besöka ett tågspa heter The Belmond Royal Scotsman och är ett "country house på hjul". Man har olika rutter: från resor på en dag eller två till den stora rundresan på en vecka där man ser stora delar av England och Skottland.

Här har man dukat upp till den stora menyn med fyra rätter på The Belmond Royal Scotsman

Foto: Belmond

Om du väljer resan som varar i en vecka stiger du ombord i Edinburgh. Det du får under veckan är 24 timmars service, både frukost, lunch och middag (och frukosten är en Full Scottish Breakfast så du ska inte räkna kalorier) och med många rätter både till lunch och middag. Under resans gång arrangeras utflykter vid de städer och platser man stannar till. Ett populärt stopp är i södra England vid staden Bath som har romerska ruiner. Men den största attraktionen är nog det som händer utanför tågfönstret: hur landskapet ändras och förändras. Åkrar, skogar, berg i horisonten, välmående städer och karga landskap i Skottland. En sak som kan vara bra att veta: tågets bar har ett stort urval av skotsk whisky. Perfekt att avrunda dagen med eller efter spabehandlingen.

Läs gärna vår artikel om Belmondohotellet Villa San Michele i Florens här.

 

More from BusinessClass.com