AVANIs nya hotell i Bangkok

12. Sep 2016
by BusinessClass

Så har det första AVANI-hotellet öppnat i Bangkok. Det är snyggt och en upplevelse. 26 våningar högt är det: AVANI Riverside Bangkok Hotel är namnet och det nya hotellet lyfter stadens hotellutbud. Bara baren på taket och poolen är värda att besöka hotellet för där det ligger vid floden Chao Phraya. Hotellet är fräscht och stilen är 2016. Det finns 248 rum och både dom och hotellets övriga utrymmen är modernt inredda och med luftiga lösningar generellt.

AVANI Riverside Bangkok Hotel – Reception Photo: AVANI

Receptionen ligger på elfte våningen, och här välkomnas man med spektakulära vyer över floden genom fönster från golv till tak. Ljuset och utsikten är ett genomgående tema på hela hotellet: alla rum har utsikt över floden och man har utnyttjat väderstrecken optimalt för att få in mest ljus möjligt. Receptionen känns inte bara som en reception men också som en lounge, mötesplats, chill out-ställe och ingång till hotellets restauranger, enligt ett pressmeddelande.

AVANI Riverside Bangkok Hotel Photo: AVANI

Det finns fyra restauranger på hotellet. Attitude är restaurangen uppe på taket där en DJ spelar passande musik, det finns ett öppet kök så man kan följa med i vad kockarna trollar fram, en stor vägg med spännande viner och så sitter man ju inte minst utomhus och äter eller njuter av en drink. Baren The Long Bar erbjuder drycker, drinkar och smårätter. Frukosten eller middagen kan intas i restaurangen Skyline, och slutligen finns The Pantry med olika erbjudanden dygnet runt. Hotellets största attraktion är nog i alla fall terrassen på taket, där man kan se stora delar av Bangkok. Här finns en fantastisk pool, där man kan ligga och betrakta metropolens liv och åtta miljoner invånare. Rummen är moderna och med alla faciliteter. Ny teknologi och fina detaljer som gardiner som effektivt stänger ljuset ute om man vill sova, regnskogsduschar, gratis höghastighets wi-fi och en mediahub om man exempelvis vill se sina egna bilder på skärmen.

AVANI Riverside Bangkok Hotel – Rum Photo: AVANI

Hotellet har också ett gym, ett spa och mer än 4500 kvadratmeter mötesfaciliteter - inklusive The Grand Riverside Ballroom där fler än 900 människor kan sitta tillsammans till fest eller konferans. Hotellets läge vid floden gör det lätt att använda det som utgångspunkt för äventyr i den thailändska huvudstaden. Det är lätt att hoppa på en båt och besöka en av stadens nattmarknader eller vidare ut i nattens nöjen. Närheten till tågstationer och andra kommunikationsmöjligheter är också bra. För dom som inte vill bege sig för långt från sitt hotell, ligger centret Riverside Plaza i närheten  med butiker, coffee shops och restauranger.

AVANI Riverside Bangkok Hotel – Ballroom Photo: AVANI Det vi tycker: läget vid floden och den läckra designen gör det här hotellet till ett av Bangkoks mest spännande nya hotell.

Få ett bra pris på hotellet här

More from BusinessClass.com