Återskapa inflight-upplevelsen hemma

23. May 2020
by Dag Christian Holm

I dag sitter de flesta av oss fast hemma och längtar efter att vara tillbaka uppe i luften. När vi missar bekvämligheten av att flyga First- eller BusinessClass runt omkring i världen har vi kommit på några idéer om hur man får inflight-upplevelsen i sitt eget hem. Välkommen ombord och njut av din tid hemma som aldrig förr!

1 - Överraska din partner med en varm handduk före middagen

Flertalet flygbolag har tillfälligt avbrutit sin service med varma handdukar i premiumklassen, men det hindrar dig inte från att erbjuda detta hemma. Vi garanterar dig en överraskning om du erbjuder din partner eller familj varma handdukar före middagen. Eller ännu bättre, gör som Qatar Airways och erbjud ett val mellan en varm eller kall handduk.

Läs mer om Qatar Airways Business Class här

2 - Dom eller Krug?

Även om detta inte är rätt tillfälle att vräka ut pengar, tror vi fortfarande på Madame Bollingers berömda citat:

"Jag dricker Champagne när jag är lycklig och när jag är ledsen. Ibland dricker jag det när jag är ensam. När jag har sällskap anser jag att det är obligatoriskt. Jag tar en sipp av det när jag inte är hungrig och dricker det när jag är. Annars rör jag det aldrig - om jag inte är törstig."

Så kanske är det dags att återskapa Singapore Airlines First Class-upplevelsen och fråga om du föredrar Dom eller Krug?

Läs om Singapore Airlines vinexperter här

3 - Njut av varma nötter

Har du någonsin haft varma nötter hemma? Medan passagerare i premiumklassen njuter av varma nötter tillsammans med deras fördrink innan middagen, kan tanken på att återskapa detta hemma verka komplicerat. Låt inte detta hindra dig! Försök återskapa den förstklassiga upplevelsen i ditt hem. Förvärm ugnen till 180 grader, sprid några mandlar och cashewnötter i ett lager på en bricka och värm den i 10-12 minuter. Slut ögonen och tänk på SAS Business Class.

Information om SAS Business Class finns här

4 – Låt dig inspireras av en kändiskock

Flera flygbolag samarbetar med lokala och internationella kockar, eller till och med kändiskockar för att skapa kulinariska rätter för sina inflight-menyer. Även om vi inte kan njuta av dessa läckerheter just nu, kanske detta är ett läge att finna recept online för inspiration till middagen? TAP Air Portugal är stolt över sin panel, bestående av fem portugisiska kockar, som ligger bakom deras meny. Vad sägs om en kyckling piri-piri eller pastell de nata med en kändis-twist till middagen?

Läs om TAP Air Portugal "Taste the Stars"-konceptet här

5 - Planera något exotiskt till middag

Vi älskar flygbolag som anstränger över att erbjuda lokal mat och dryck på sina inflight-menyer. Ethiopian Airlines är ett sådant flygbolag, där passagerarna kan njuta av färgglada nationella rätter, såsom en blandning av kött, grönsaker, kryddor och såser, som serveras längs ett platt bröd vid namn Injera. Etiopierna äter traditionellt sin måltid med händerna, men vi lämnar det upp till er. Försök pröva ett nytt recept hemma, eller beställ hemleverans från en restaurant du aldrig tidigare har provat!

Läs mer om Ethiopian Airlines Business Class här

 

6 – Middag ansikte mot ansikte tillsammans med din partner, vid ett litet bord

Flygbolag som Qantas, SWISS och Etihad har designat sina First Class kabiner på ett sätt som gör det möjligt för partners att äta sin måltid ansikte mot ansikte. Återskapa denna upplevelsen hemma genom att dekorera ett fint bord med en vit duk, exklusivt porslin och ditt bästa bestick. Kom bara ihåg att använda ett lite för litet bord, och en av er borde sitta mindre bekvämt än den andra…

 

Läs om Qantas First Class här

7 – Gör en kaffe som österrikare

Många flygbolag erbjuder utmärkt kaffe i First och Business Class, men ingen anstränger sig mer än Austrian Airlines. Flygbolaget skapade ett ”flygande kaffehus” som en hyllning till Wienercaféer, traditionella caféer i den österrikiska huvudstaden. Vår favorit är Wiener Eiskaffee, som serveras med en skopa vaniljglass, men det finns 10 fler utsökta alternativ. Servera kaffet på en liten silverbricka för att återskapa det ”flygande kaffehuset” hemma.

Läs mer om den Austrian Business Class här

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=aJDv04TIyjg&feature=emb_logo

8 - Spendera hela dagen i en pyjamas

Har det någonsin funnits en bättre ursäkt än nu att tillbringa hela dagen i sin pyjamas, dricka Champagne och äta kaviar? Det är dags att använda de gamla pyjamasen från flygbolagen som du har glömt bort i din garderob, och göra dem till nytta! Vi blev exalterade när Emirates introducerade världens första fuktgivande pyjamas i 2018. Den har utformats för att förhindra huduttorkning, dess unika tyg är gjord av naturella ingredienser såsom sheasmör och arganolja. Deras pyjamas är till och med till försäljning i Emirates online butik.

Beställ Emirates First Class pyjamas här

9 - Köp några riktigt fina sängkläder

Medan passagerarna tidigare var tvungna att acceptera sängkläder i dålig kvalitet, har tiderna förändrats! En av våra favoriter erbjuds av United Airlines, som samarbetar med Saks Fifth Avenue för att göra passagerarna i United Polaris extra bekväma. Business Class hos amerikanska flygbolag är inte känd för att vara de bästa i världen, men här har United verkligen utmärkt sig! Reflektera över kvalitén på ditt eget sänglinne nästa gång du byter dem!

Läs mer om United Polaris här

10 - Bjud in en flygvärdinna att arbeta hemifrån

Okej, vi accepterar att detta inte är ett alternativ för de flesta. Verkligheten är dock att tusentals kabinpersonal runt omkring i världen nu sitter fast hemma precis som de flesta av oss, och detta kan bli frustrerande. Vi älskar den här sketchen som illustrerar hur det kan vara för en flygvärdinna att arbeta hemifrån.   https://www.youtube.com/watch?v=kPlR9n_6uas

More from BusinessClass.com