Alitalia öppnar nya flaggskeppslounger i Rom och Milano

6. Jun 2016
by BusinessClass

Nu öppnar det italienska flygbolaget nya lounger på RomFiumicino och Milano Malpensa. De nya loungerna skall symbolisera "italiensk gästfrihet" skriver bolaget i ett pressmeddelande, och känslan skall vara mera som ett "italienskt hem" än en offentlig miljö skriver man också. De material och tankegångar man har använt, från den italienska marmorn till ljuset och fåtöljerna, skall signalera italiensk design och livsstil.

En bra detalj i våra ögon här på redaktionen ser ut att vara det öppna köket där kockar under två perioder dagligen gör nylagad pasta och trollar fram nybakade pizzor. Om man inte kan pricka in när det händer, finns det buffet att välja från och en bar med vinkypare som serverar italienska viner ledsagade av små typiska småtilltugg - aperitivos. I loungerna finns speciella VIP-avdelningar och möjlighet för att boka in rum för möten, det finns ett litet bibliotek med tidskrifter och populära böcker, ett rum som kan användas för andakt eller meditation och slutligen möjlighet att ta en dusch. Loungen Casa Alitalia på Rom Fiumicino ligger där den gamla loungen "Giotto" låg i område G. Den är 800 m2 stor och har 115 sittplatser. I Milano ligger loungen i området satellit nord. Den är mindre, 500 m2 med 90 sittplatser. En fin detalj här att man kan gå ombord direkt från loungen via en speciell landgång. Cramer Ball är Alitalias högsta chef, och vid invigningen uttalade han "Med Casa Alitalia kan vi visa fram det bästa av vad Italien kan erbjuda, både vad gäller service men också vad gäller design och stil. Vi kommer erbjuda en elegant men avslappnad omgivning där våra gäster från hela världen kommer känna sig som hemma. De två nya loungerna är en del av hela vår relanceringsplan som ju gäller både för vad vi erbjuder i luften men också på marken. Vi har ambitiösa mål: vi skall bli Europas bästa flygbolag, och för att kunna bli det måste vi kunna erbjuda förstklassig service både före, under och efter flygresan".

Loungen är öppen för medlemmar av Alitalia Freccia Alata Plus och Freccia Alata members, och förstås även för SkyTeam Elite Plus-medlemmar. Andra sätt att komma in är att flyga i business class med bolaget på långdistans eller mellandistans, eller om man har ett Alitalia American Express Platinum-kort. Om man råkar befinna sig i Rom eller Milano och vill besöka loungen utan att egentligen ha rätt till det, kostar det 30 euro att komma in. Man behöver inte beställa, man kan bara betala vid ingången. Förutom de två nya loungerna renoverar man och fräschar upp loungerna i Venedig, Catania, Milano Linate och loungen "Dolce Vita" i terminal 1 på Rom Fiumicino. Det är inte så mycket vi på redaktionen har flugit med Alitalia genom åren, men vi kunde heller inte påminna oss några exeptionella upplevelser som imponerade på oss. Har du erfarenheter från att flyga med Alitalia du vill dela med oss? Skriv gärna i forumet!

More from BusinessClass.com