Air France vinlista has fått utmärkelsen Best Airline Wine List in the World

9. Oct 2019
by BusinessClass

För andra året i rad har Air France belönats med utmärkelsen Best Airline Wine List in the World. Detta är en av de mest prestigefulla utmärkelserna som som delas ut av den brittiska tidningen The World of Fine Wine.

Juryn bestående av experter, kritiker och sommelierer, har uppmärksammat den enastående kvalitet som utmärker valet av viner ombord Air France. Utmärkelsen är också ett erkännande av att flygbolaget har bemödat sig att välja bland det bästa som erbjuds av franska viner.

En av de bästa vinkällarna ombord ett flygplan

Flygbolaget har vunnit flera priser för den kvalitet som de erbjuder. I februari på ceremonin

Business Traveller’s Cellars in the Sky Awards 2018

så fick Air France återigen den prestigefulla utmärkelsen för sin exceptionella kvalitet på de viner och champagner som serveras i La Première (förstaklass). I år så fick Air France priset för den bästa champagne som serveras i en förstaklasskabin; Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs 2006.

Upptäck bredden och variationen hos de franska vinerna

Varannan månad så byter Air France ut de viner och champagner som finns tillgängliga ombord för att säkerställa att resenärerna  ska kunna uppleva den fulla bredden av va de franska vinerna har att erbjuda. Vin- och champagnelistan tas fram av Paolo Basso, framröstad som världens främsta sommelier 2013, i samarbete med Thierry Desseauve och Michel Bettane. Varje år serverar Air France 800 000 flaskor vin i La Premère och affärsklass. Det serveras 750 000 flaskor champagne, och då räknas även ekonomiklass in. All vin och sprit är utvalt för att passa i den miljöe som ett flygplan på marschhöjd innebär vad gäller torr luft och lufttrycket i kabinen och hur detta på verkar smaken.

Air France Wine Cellar

Sedan maj 2019 så erbjuder Air France alla att förlänga upplevelsen av de bästa vinerna med Air France Wine Cellar. Flygbolagets kunder blir inbjudna till exklusiva provningar, enbart för dem. Resenärer ombord kan beställa viner, champagne och sprit som serverats både på marken och under flygningarna med hjälp av tjänsten Air France Connect. En lösning för att direkt kunna beställa det vin som precis har avnjutits på 10 000 meters höjd och ta med sig upplevelsen hem.  

More from BusinessClass.com