Air France uppgraderar

13. Feb 2019
by BusinessClass

 

Air France är nu i gång med uppgradering av sina A330 maskiner med nya kabiner – det är verkligen ett lyft, särskilt i affärsklasskabinen. Innan 2020 ska alla 15 flygplan i flottan av A330 blivit uppgraderade.

Air France har hamnat lite på efterkälken vad gäller sin produkt i affärsklass, i alla fall vad gäller deras A330-maskiner. Nu har de tagit tag i saken och börjat uppgraderingen med splitter nya kabiner för att leva upp till dagens krav och önskemål från resenärerna. Air France investerar 140 miljoner euro i denna första omgång. Första flygningen med den nya produkten gick mellan Paris Charles de Gaulle och Accra, Ghana, i förrförra veckan.

Som framgår av bilderna så har sätena fått helt ny design. De blir til en två meter lång säng när de fälls ut och har en bredd på drygt 57 cm. Som passagerare får du även mer avskildhet än tidigare. Sätet glider in i en "kokong" och du har möjlighet att skjuta fram en liten avdelare mellan sätena om du sitter på mittplatsen. Konfigurationen är 1-2-1 som numera kan anses vara industristandarden. Färgvalet och textilierna är nya och även den stämningsbelysning som installeras, som hjälper till att reducera jetlag då flygningen går över flera tidszoner. Underhållningssystemet har också fått sig ett lyft i form av större 18,5 tums skärmar. Enligt ett pressmeddelande från Air France är systemet försett med 1400 timmar underhållning. Premium Economy har också fått ett kvalitetslyft.

Extra utrymme för bättre komfort. Det nya sätet i Premium Economy kan fällas till 130 grader, avståndet till framförvarande säte är 102 cm. Sätet har även ett förbättrat stöd för ländryggen som ska ge god komfort för de flesta hävdar Air France. Extra förvaringsutrymme och bredare fotstöd är också några nyheter. Skärmarna i Premium Economy är numera 13,3 tum och självklart med HD-upplösning, precis som i affärsklass.  

More from BusinessClass.com