Air France har invigt sin nya första klass La Première - i Asiens högsta pariserhjul

11. Feb 2015
by Jacob

I mitten av januari var det formell invigning av Air France nya första klass La Première, en produkt man valt att kalla "A Designer Suite". Eftersom Singapore blev premiärdestination var det också till Singapore Air France VD begav sig för att arrangera ett minst sagt annorlunda invigningsevent.

I Asiens högsta pariserhjul, Singapore Flyer i Singapore, byggdes en av kabinerna om, de ordinarie stolarna plockades ur och istället installerades den nya förstaklassviten som invigningsgästerna kunde pröva medan de beskådade Singapore från ovan, med champagne och kanapéer serverade av en värdinna. Här är videon från eventet https://www.youtube.com/watch?v=t_BikwjECyM

En svit med gardiner

Den nya sviten har tagits fram av designern Priestmangoode tillsammans med designfirman Brandiage. Sviten är två meter och 30 cm lång och upptar en yta på drygt tre kvadratmeter. Interiören går i mjuka färger, i ljusgrått och isblått med detaljer i Air France karakteristiska röda färg. En trevlig detalj är den prydnadslampa som är placerad bredvid stolen som hjälper till att skapa en avslappnande atmosfär. Framför stolen finns en ottoman som även kan användas som besöksstol, exempelvis om man har en medresenär och vill äta tillsammans.

Air France nya första klass La Première Den kanske största nyheten märks när det är dags att gå till sängs. Den nya stolen blir i fällt läge helt horisontellt platt och skapar en säng som är strax över två meter lång. Sängen bäddas därefter med en madrass följt av kudde och täcke. Därefter dras gardinerna för som skapar en total avskildhet från kabinen och övriga passagerare. Framför stolen finns en stor 24-tumsskärm med HD-upplösning och touch screen. I en lucka vid sidan av stolen finns fjärrkontrollen förvarad. Här finns även eluttag, USB-uttag samt förvaring för de brusreducerande hörlurar. Varje svit har även två garderober, en större framför sviten där man förvarar extra handbagage, samt en mindre bakom sviten där man kan hänga in kläder under natten.

La Première till Nordamerika, Mellanöstern, Afrika och Asien

Under 2015 kommer sviten sättas i trafik på en rad linjer från Paris. Förutom den nuvarande linjen till Singapore och Jakarta handlar det enligt Air France om New York, Dubai, Toronto, Beyrouth, Douala/Malabo, Guangzhou, Libreville och Yaoundé. Flygplanen som utrustats med nya La Première kommer även ha Air France nya business class ombord.

Läs BusinessClass test av nya La Première!

Sviten sattes i trafik redan i september 2014 på ett flygplan av typen Boeing 777-300ER. Premiärlinje blev Paris-Singapore-Jakarta. Att den formella invigningen dröjde beror i första hand på att man ville få den nya kabinen ordentligt testad samt att premiärdestinationen Singapore skulle hinna få dagliga flygningar med sviten, vilket nu är fallet. I oktober testade BusinessClass sviten på en flygning från Jakarta till Singapore, du kan läsa vårt test via denna länk:

Exklusivt på BusinessClass: Första testet av Air France nya första klass La Première - A designer suite

Air France First Class La Première Jakarta-Singapore

Air France First Class La Première Jakarta-Singapore

Air France First Class La Première - gardinerna

More from BusinessClass.com