Air France får sin första Airbus A350

28. Sep 2019
by Dag Christian Holm

Igår fick Air France sin första Airbus A350 levererad. Det är samma flygplanstyp som även SAS tar i trafik på långlinjer inom kort.

Den här nya maskinen har ingen förstaklass ombord, men en trevlig affärsklasskabin med fyra säten i bredd. Konfigurationen är 1-2-1 och sätet kan fällas helt ut till en två meter lång säng.

I varannan rad är mittensäten dikt mot varandra – något som är trevligt när två reser tillsammans (see illustrationen nedan).

Premium Economy är på plats med ny asäten i en 2-4-2 konfiguration. Sätena i denna del av kabinen kan fällas til 124 grader och avståndet mellan sätesraderna är 96 cm, som anses vara en branschstandard.

Underhållningssystemet har en 13,3 tums HD-pekskärm. I affärsklass har skärmen samma upplösning med på 18,5 tum. Airbus A350 är en modern maskin som tack vare ett högre lufttryck i kabinen kan erbjuda en bättre komfort och som gör resenärerna mindre utmattade efter en lång flygning. Luftfuktigehten är också högre gör det hela lite lättare. Luften ombord renas även oftare. Ett adaptivt belysningssystem kommer också hjälpa passagerarna att anpassa sig lättare till nya tidszoner. Air France kommer sätta den nya A350 i trafik redan den 7:e oktober. Under de kommande åren kommer Air France få fler maskiner levererade. Hela 28 stycken A350-900 fram till 2025.  

More from BusinessClass.com