Aegeans nya meny i affärsklass

16. May 2018
by BusinessClass

 

Det grekiska flygbolaget Aegean har aviserat ett samarbete med tre välrenommerade grekiska kockar för sin meny i affärsklass.

Tillsammans har dessa tre kockar som representerar modern grekiska gastronomi - Lefteris Lazarou, Christoforos Peskias och Stelios Parliaros – skapat en meny som tar den grekiska gastronomin på en veritabel resa runt världen. Detta är ett initiativ från bolagets sida kallat ”gastronomics”.

Passagerare i affärsklass kommer få möjligheten att få prova på rätter med arom och smaker från Grekland. De kommer även få prova en del finare viner utvalda av Greklands förste ” Master of Wine”, tillika vinkonsult för Aegean, Konstantinos Lazarakis.

I ett pressmeddelande framgår det att distinkta grekiska smaker från Kreta, Naxos och Peloponnesos ingår i konceptet, så väl som ingredienser från hela Grekland, och dessa kommer serveras på internationella flygningar i Aegeans linjenät.

De tre kockarna har skapat en meny med över 40 olika rätter som sätter fokus på lokala råvaror och viner från både små och större producenter. Detta för att ge en så autentisk bild av Grekland som möjligt.

Samarbetet kommer pågå under hela 2018.  

More from BusinessClass.com