AccorHotels öppnar MGallery by Sofitel och MamaShelter i Rio de Janeiro

12. May 2016
by BusinessClass

AccorHotels förstärker sin närvaro på den brasilianska hotellmarknaden när man nu lanserar två nya flaggskeppshotell i Rio de Janeiro; Hotel Santa Teresa Rio de Janeiro MGallery by Sofitel och MamaShelter Rio de Janeiro. Hotellen ligger i det trendiga Santa Teresa – en bohemisk stadsdel som är känd för sina gatufester samt konstnärliga och musikaliska historia. Från en kulle blickar hotellen ut över den färgstarka metropolen fylld av Art Deco-byggnader, graffitiklädda väggar och mosaiktäckta parker, enligt ett pressmeddelande.

Hotel Santa Teresa Rio de Janeiro MGallery by Sofitel är resultatet av ett samarbete mellan lokala konstnärer och designers. Hotellet har 43 rum, hotellrestaurangen Tereze, ett SPA med swimmingpool, samt en slående panoramautsikt över staden. MamaShelter öppnar i juni och blir då kedjans första hotell i Brasilien. – Vi ville introducera dessa två varumärken i Brasilien och såg ett perfekt tillfälle att bygga i Santa Teresa. Den konstnärstäta stadsdelen har en trendigt tropisk stil som passar perfekt för MGallery by Sofitel och MamaShelter. Med de två lanseringarna kommer vi att kunna tillföra vår distributionskraft och digitala struktur, samt säkerställa en hållbar marknad och utveckling som är harmonisk med den lokala kulturen, säger Patrick Mendes, VD för AccorHotels i Sydamerika.

– Rio de Janeiro är ett fantastiskt och mångsidigt resmål som är populärt bland våra semester- och affärsresenärer. Genom öppningen av Hotel Santa Teresa Rio de Janeiro MGallery by Sofitel och MamaShelter förstärker vi vår närvaro i Rio, och i samband med olympiska spelen är vi glada att kunna erbjuda närmare 30 hotell i värdstaden, säger Jan Birkelund, försäljningschef för AccorHotels i Skandinavien och Finland. AccorHotels driver idag 28 hotell i Rio de Janeiro och har ytterligare 5 planerade för öppning innan årets slut.

More from BusinessClass.com