Scandic hotell guidar resenärer till norrskenet

9. Feb 2013
by Palazzi

2013 har av meteorologiska och kosmologiska institut döpts till "Norrskenets år". Då norrskenet bara är förunnat världens allra nordligaste länder har det växt fram till en attraktiv sevärdhet för äventyrslystna resenärer från sydligare breddgrader. Den nya resetrenden har nu även snappats upp av den svenska hotellbranschen och främst hos Scandic Ferrum i Kiruna som erbjuder sina gäster ett fullt utvecklat "norrskenspaket".

Hotellet är anslutet till ett entusiastutvecklat datanätverk med webbkameror som observerar naturfenomenets position. Varje gång norrskenet observeras får hotellbesökarna ett sms med information om var norrskenet kan observeras tydligast. Hotell Ferrum erbjuder, i samarbete med Hertz, också direkt transport till den plats som sms:et angivit.

aurora

by

well_lucio

Polarsken är ett naturfenomen som uppstår när elektroner från jordens magnetfält kolliderar med atmosfären. Nära jordens motpoler är magnetfältet starkt, och där uppstår också naturfenomenet som tydligast. Avsaknaden av beboelig landmassa nära sydpolen har bidragit till att observationer av polarskenet ofta sker på det norra halvklotet. Fenomenet är i norr så vanligt att det begåvats med ett eget namn, "norrsken". Om du med säkerhet vill uppleva norrskenets magi är det alltså i år du ska åka. Om norrskenspaketet är tillgängligt för alla hotellgäster, eller om det betingar ett högre pris, framgår dock inte av Scandics pressmeddelande.

More from BusinessClass.com