7 av de bästa yoga-lyxhotellen

21. Apr 2017
by BusinessClass

Det finns massor av yoga-bootcamps runt om i världen. Du vet vad vi talar om - den slags ställen eller

retreats

som de ofta heter där ringklockan väcker dig vid 05:00 och dagen är fylld med olika yogaövningar, vegetariska rätter och folk som går runt i pyjamas eller yogakläder hela dagarna. Inget fel på det, men om du vill ha en lite mer "normal" hotellupplevelse utan att behöva gå och lägga dig när solen går ned har vi samlat några alternativ här. Hotell som erbjuder yoga och rofyllda omgivningar men utan det extrema.

Många av världens bästa hotell uppgraderar kraftigt vad man kan erbjuda i form av wellness och fitness med större och bättre gym och spaanläggningar, och många engagerar också duktiga instruktörer och tränare för att gästerna skall kunna få maximal utdelning av sina insatser. Pilates, yoga, meditation och massage är snart lika vanligt att kunna få på ett hotell som ägg och bacon till frukost och dagens tidning utanför dörren på morgonen. De hotell vi listar här är inte speciellt inriktade på wellness men erbjuder i alla fall fina omgivningar och möjligheter för yoga. Du kan få professionell vägledning och fin service och samtidigt ha möjligheten att gå ner till baren och beställa ett gott glas vin efter du är färdig. Här är 7 fina hotell som kombinerar mindfulness och yoga med lyx och fin gastronomi.

  1. Badrutt’s Palace Hotel, Schweiz

Badrutt’s Palace är ett fantastiskt hotell vid sjön St Moritz i Schweiz. Detta är ett område med många lyxiga hotell men Badrutt’s Palace utmärker sig med sin excellenta kvalitet och känslan av "old-world-service".

Poolen med den fantastiska utsikten på Badrutt’s Palace

Foto: Badrutt's Palace Hotel

Vad gäller fitness och wellness har man en del paket. Priserna startar vid CHF 1650 (ungefär 15.000 SEK) för en vecka som inkluderar själva uppehållet på hotellet men också minst fyra individuella yogalektioner och en liten bukett af andra behandlingar som massage och meditation.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

  1. Park Hyatt Mallorca, Spanien

Det här är det första Park Hyatt i Europa och om kombinationen av sol och yoga låter lockande kan detta vara hotellet för dig. Hotellet har 142 rum och ligger vid Cap Vermell på Mallorca.

Ett "king view room" på Park Hyatt Mallorca

Foto: Park Hyatt

Detta är ett ultralyxigt mallorkinskt hotell med läge på en klippa. Man har fyra restauranger, tre pooler och ett dygnöppet fitnesscenter. Man har också ett fint spa med tillhörande yogasal där du som gäst kan få undervisning och tips från hotellets yogaexpert.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

  1. Mandarin Oriental, Marrakech, Marocko

Ett mycket stiligt och ska vi säga lätt förförande hotell. Detta är kedjan Mandarin Orientals första hotell i Afrika och stilen är inte lika glittrig som kedjans andra hotell i världen - men känslan av lyx kan man inte ta miste på.

Yogasalen på Mandarin Oriental Marrakech

Foto: Mandarin Oriental

Hotellet ligger utanför Marrakechs

medina

(stadens centrum) på ett stort område med massor av rosor och fina trädgårdar. Här kan du utöva din yoga i lugna omgivningar, och när du behöver kylas av finns det förstås en fin pool. Hotellet har ett stort och välutrustat gym och så yogapricken över i-et: den stora yogasalen som flödar av ljus och med massor av plats. Om du vill ha individuell undervisning kan det beställas för MAD 800 (ungefär 700 SEK) för en timme med hotellets yogainstruktör som gärna hjälper dig hitta den perfekta balansen när du står på ett ben och sträcker det andra upp över huvudet.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

  1. Grand Hotel Tremezzo, Italien

Grand Hotel Tremezzo ligger med fin utsikt över Comosjön i norra Italien. Vi befinner oss i ett

palazzo

från 1910 och detta är ett av de mer lyxiga hotellen i området. Det har 90 rum och sviter, tre pooler, ett spa som ligger i en separat villa, tennisbana och stora, välskötta trädgårdar.

Slappna av med denna utsikt över Comosjön

Foto: Grand Hotel Tremezzo

Comosjön är förtrollande med dess djupblåa vatten och de dramatiska bergen i bakgrunden (ofta ligger det snö kvar på topparna långt in på våren) så detta är fina omgivningar för att hitta sin egen kontrapunkt och meditera över tillvaron. Man erbjuder tre olika yogametoder på hotellet: hatha

yoga

,

yoga

nidra och ashtanga vinyasa.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

  1. The London EDITION, UK

Hotellet ligger i området Fitzrovia på gränsen till Soho. London Edition är ett modernt boutiquehotell där du får en lyxig hotellupplevelse, en fin restaurang och flera barer som på kvällarna vibrerar av storstadens folk och atmosfär.

En "Loft Suite" på hotellet London EDITION

Foto: EDITION Hotels

För inte så länge sedan lanserade hotellet en nyskapande produkt för folk som gärna vill kunna pressa in lite yoga i sina komplicerade livspussel. Man har startat ett samarbete med firman "

Yoga

For Bad People" där man erbjuder yogaundervisning på rummet och hjälp till meditation genom olika videoguider. Du ringer bara ner till receptionen så kommer man med din yogamatta och en dvd. En timme senare stänger du av dvd-spelaren och sjunker bekvämt avslappnad ihop på golvet. Ett snabbt och effektivt sätt och sträcka ut kroppen och kanske till och med själen en smula.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

  1. Eden Rock – St Barths

Varför inte välja Karibien om man kan och har råd? Den paradisiska ön St. Barths har många hotell men Eden Rock är ett av de bättre. Här får du perfekta sandstränder med kritvit sand, ett varmt och rent hav utanför dörren och fina möjligheter om du vill snorkla eller dyka.

Testa SUP yoga på Eden Rock

Foto: Eden Rock - St Barths

Förutom fin service och alla de bekvämligheter du kan förvänta att få på ett femstjärnigt resorthotell som barer, restauranger och det fina rum du bor på erbjuder man också ett brett urval av aktiviteter. På morgonen kan du utöva yoga när solen går upp men varför inte testa något liteannorlunda? SUP Yoga är yoga där yogamattan har bytts ut mot ett paddleboard.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

  1. Viceroy Bali, Indonesien

Ubud är Balis spirituella huvudstad och här kan du checka in på hotellet Viceroy Bali som är en samling av 25 lyxiga avskilda privatvillor - alla med egen pool. Viceroy har också bland annat förstås både restaurang och bar, stort gym, ett fint spa, butiker och för dig som ankommer per helikopter en helipad.

Fantastiska omgivningar på Viceroy på Bali

Foto: Viceroy Bali

Om du vill ha privatundervisning kan det arrangeras eftersom hotellet har sin egen yogaexpert.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

Så om du vill kunna kombinera ett modernt lyxhotell med att kunna sträcka ut kropp och själ - så har du precis fått 7 tips var det kunde vara. Namaste!

More from BusinessClass.com