5 unika hotellupplevelser

15. Apr 2017
by BusinessClass

Sociala medier har gjort att det har blivit lättare och lättare att bli sin egen filmstjärna - men en bild från kön till Eiffeltornet eller där du poserar framför nåt någorlunda lätttillgängligt ställe i Asien räcker inte längre till för att få många likes.

Det här har många lyxhotell förstått och fler och fler erbjuder häpnadsväckande eller bara ovanliga utflykter, events eller upplevelser som är gjorda för att du ska ta några selfies och dela med dina vänner. Här får du fem upplevelser i världsklass som med garanti kommer ge dig en hel del likes och som kommer få den vanliga charterresan med Ving till Kreta att likna en bussresa från Flen till Katrineholm i jämförelse.

  1. 1. Simma med valhajar och rockor på Maldiverna

Four Seasons Resort Maldives - Landaa Giraavaru

Med 103 storslagna och rymliga villor utspridda i en vidsträckt jungel kommer du nära naturen på detta superlyxiga resorthotell. Du kan också komma nära din inre Jacques Cousteau och bli rockexpert för en dag - och nu pratar vi inte rock n´roll men de rockor som lever i havet. Möjligheten erbjuds av The Maldivian Manta Ray Project, ett lokalt forskningsprojekt som samarbetar med Four Seasons på Maldiverna.

Simma med rockor och valhajar på Four Seasons Resort Maldives på Landaa Giraavaru

Foto: Four Seasons

Ditt möte med de majestätiska rockorna startar med att du hälsas välkommen av de experter som arbetar på The Maldivian Manta Ray Project och den första delen av upplevelsen sker ombord på en traditionell båt från Maldiverna - en dhoni. Nu seglar ni ut på det turkosblåa vattnet som omger atollen BAA - som är en del av  UNESCOs World Biosphere Reserve. Från båten lär du hur man kan känna igen en rocka i vattnet och du kan följa med i hur experterna noterar specifika kännetecken hos de djur ni möter och hur man tar ett perfekt foto av en rocka - vilket är en vigtig del av arbetet. Till slut tar du på snorkelmasken och simfötterna och följer med ner i vattnet för att hälsa på rockor och om du har tur även valhajar.

  1. 2. Safari i Sydafrika

Ulusaba Game Reserve Lodge Skukuza

Ulusaba är Sir Richard Bransons egna reservat i Sydafrika. Det ligger i området Sabi Sand Reserve vid Kruger National Park och sträcker sig över 33.000 hektar savann. En ultimativ safari väntar dig här.

Se "The Big Five’ när du besöker Ulusaba Lodge i Sydafrika

Foto: Ulusaba Game Reserve Lodge

Från utflykter både med jeep och till fots och till cocktails och dopp i poolen - en dag på Ulusaba går fort. Men det som de flesta besökare värdesätter högst är jeepsafarin ut på savannen för att se "The Big Five" -  lejon, buffel, leopard, elefant och noshörning och de lever alla här. Det finns två dagliga utflykter, en som startar tidigt på morgonen och en under eftermiddagen. Du får ungefär tre timmars äventyr i händerna på en erfaren guide - det enda du behöver koncentrera dig om är att inte skaka på händerna när du ska ta bilder.

  1. 3.  Varmluftsballong över Grand Canyon

Enchantment Resort

Enchantment Resort ligger i ett naturskönt område med imponerande klippformationer och här kan du bo femstjärnigt i det område som heter Red Rock Country. Hotellet ligger precis vid ingången till Boynton Canyon som är en annars ganska svårtillgänglig del av nationalparken Grand Canyon.  

Utsikt från området ovanför Enchantment Resort

Foto: Enchantment Resort

Enchantment Resort erbjuder sina gäster olika sätt att njuta naturen i området. Men det bästa och mest spektakulära sättet måste vara att sakta glida genom luften i en tyst varmluftsballong. Bästa tiden på dygnet att göra det är antingen vid soluppgång eller solnedgång. Hoppa upp i korgen, på med hjälmen, håll ett stadigt grepp om kameran och så iväg!

  1. 4. En privat guidning genom Vatikanen

Rome Cavalieri Waldorf Astoria Hotels & Resorts

Rome Cavalieri Waldorf Astoria ligger på en av Roms kullar - Monte Mario - och är ett av Roms bästa hotell. Här får du en blandning av tradition och lyx med massor av konst på hotellet och Roms enda trestjärniga Michelinrestaurang (La Pergola).

Se Vatikanen när du bor på Rome Cavalieri

Foto: Waldorf Astoria

Rome Cavalieri är värt ett besök under alla omständigheter, men hotellet erbjuder en utflykt som sticker ut bland många andra i Rom. När de andra turisterna har lämnat Vatikanen leds du genom en hemlig ingång in till Peterskyrkan, går forbi Petrus grav, du ser Michelangelos Pietá och Berninis baldakin. Din guide visar flera andra delar av Vatikanens samlingar och konstförmål beroende på vad som är tillgängligt den dagen och till sist står du helt ensam och kan beundra det Sixtinska Kapellet - det är inte många som har gjort det.

  1. 5. En vecka på Medelhavet - men ombord på en lyxyacht

The Wellesley

The Wellesley är ett lyxhotell i området Knightsbridge i London. Här får du läcker art deco-design och gastronomi i toppklass men låt oss lämna London för ett tag.

56 meter lyxyacht– MY The Wellesley

Foto: The Wellesley

För bara 240,000 euro per vecka kan du hyra lyxyachten MY The Wellesley som ägs av hotellet. Här får du tre däck, en solterrass och privat jaquzzi, biograf och förstås en egen kock som kan trolla fram vad du önskar när som helst. Interiören är en hälsning till hotellets stil med det mesta i svart och vitt, 20-tals möbler och massor av glas och blänkande ytor.

More from BusinessClass.com