5 ovanliga och ovanligt lyxiga hotell i Storbritannien

4. May 2017
by BusinessClass

Här får du ovanliga upplevelser, lyxiga omgivningar och under alla omständigheter en hotellvistelse du inte glömmer i första taget.

Följ med på en resa som tar dig via storstäderna London och Edinburgh, till Guernsey i Engelska kanalen och ut där Skotska högländerna startar. Vi ska bekanta oss med den ädla konsten falkenering, vi ska köra Lamborghini, vi ska shoppa loss och mycket annat. Följ med till fem ovanliga och ovanligt lyxiga hotell i Storbritannien.

  1. Hotel Cafe Royal

Lär dig göra fantastiska efterrätter tillsammans med en av Londons bästa inom området

Just nu pågår London Craft Week på Hotel Café Royal som ligger mitt i London på Regent Street. Det betyder föredrag, middagar och workshops på hotellet, och en av höjdpunkterna är en workshop med hotellets konditor och kallskänka Sarah Barber.

Höj ribban på dina efterrätter på Hotel Cafe Royal

Foto: Hotel Cafe Royal

Sarah Barber berättar och visar hur hon tillagar sina eleganta och goda efterrätter och även om du inte kan bo på hotellet nu i maj kan du alltid boka in dig för att njuta av några av Londons bästa efterrättsmenyer på hotellet, som även bjuder på ett fint gym med stor pool, bastu, bubbelpool, möjlighet för skönhetsbehandlingar och så har man en trevlig bar också. Läget är väldigt centralt nära Piccadilly Circus.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. Old Government House Hotel St Peter Port Guernsey

Dyk efter vrak på Guernsey

Nu är vi på en av kanalöarna så egentligen är vi inte längre i Storbritannien. Old Government House Hotel känns dock väldigt engelskt och här erbjuder man sina gäster en ovanlig aktivitet. Vattnet är här lite varmare än på andra ställen i Engelska kanalen och sikten är bra - ofta ser du mer än 10 meter även när du har kommit ner en bit - så packa dykutrustningen (eller hyr på hotellet), på med dykklockan och hoppa ner i vattnet för att utforska de många vrak som finns i området, reven, de lodrätta väggarna under vattnet och mycket annat.

Efter ditt dyk kan du pusta ut vid poolen

Foto: Old Government House Hotel

Om du inte vill dyka ner i vattnet men hellre stannar uppe på ytan kan du slänga upp surfbrädan på hyrbilens tak och sticka ut till en av de stränder som erbjuder bra surfing. Nybörjare kan börja på stranden Vazon Beach medan mer övade utövare kanske åker til en av stränderna Totherside, Portinfer eller Perelle. När du är färdig med dagens aktiviteter återvänder du till ditt fina hotell och slappnar en stundav  i bastun före du klär om och går ner till restaurangen där en sjurätters avsmakningsmeny väntar. Närheten till Frankrike betyder att hotellet har en imponerande vinkällare med många trevliga franska viner.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. Gleneagles Hotel

Lär falkenering i Skottland

Om du alltid har varit fascinerad av falkenering är det till hotellet Gleneagles du ska åka. Det ligger ungefär en timme norr om Edinburgh med bil och i starten av Skotska högländerna. Här kan du få lektioner av hotellets falkeneringsexperter som är anslutna föreningen British School of Falconry.

Lär mer om hur falkar tänker och uppför sig på hotellet Gleneagles i Skottland

Foto: Gleneagles Hotel

Undervisningen består både av teori och praktiska övningar och om du är duktig klarar du alla tre nivåer - men du ska nog räkna med att använda åtminstone ett par dagar. Hotellet kommer dock med en brasklapp där man säger "även om du klarar en eller flera nivåer är du inte redo att köpa din egen falk och börja med sporten när du kommer hem" men en bra början är det under alla omständigheter. Falkenering tar tid att lära. När du inte bekantar dig med rovfåglar och jakt i luften kan du spela golf på den närliggande golfbanan eller avnjuta en god middag i restaurangen. Kocken heter Andrew Fairlie och restaurangen har belönats med två Michelinstjärnor genom åren.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. Waldorf Astoria Edinburgh – The Caledonian

  2. Kör Lamborghini i Edinburgh

Hotellet genomgår en omfattande renovering och uppfräschning efter man blev en del av lyxhotellkedjan Waldorf Astoria Hotels & Resorts. Waldorf Astoria Edinburgh är ett av stadens mest klassiska och välkända hotell och här får du en garanterat lyxig hotellupplevelse mitt i den skotska huvudstaden.

Din Lamborghini är framkörd

Foto: Waldorf Astoria

Om du gillar italienska fullblodsbilar är detta hotellet för dig. Som gäst kan du nämligen boka in en av de Lamborghini man förfogar över, modeller som Lamborghini Huracán RWD Coupé eller Lamborghini Huracán Spyder. I augusti händer lite extra på hotellet och i Edinburgh: festivalen  Edinburgh Fringe Festival går av stapeln från den 25 till 27 augusti och där kan du tillsammans med en professionell racerförare själv ratta din superbil genom Edinburghs gator. Du får en lektion i hur bilens krafter kontrolleras till att börja med så att du och bilen inte hamnar i diket. Upplevelsen är gratis men skall förhandsbokas.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. I

    nterContinental London Park Lane Hotel

Få en skräddarsydd upplevelse i London

Lyxhotellet nära Hyde Park har startat ett samarbete med en av Londons duktigaste kvinnliga skräddare Kathryn Sargent. Om du bokar in dig i en av hotellets fyra sviter kan du få en personlig konsultation av henne på hotellet.

Få tips av mästerskräddaren Kathryn Sargent på InterContinental London Park Lane

Foto: InterContinental

Kathryn kan både ge tips och engageras för att skapa den perfekta sommargarderoben till dig. Hon vet det mesta om olika kläders koder och vilka signaler man ger inom speciella kretsar genom vad man har på sig, så om du planerar att besöka Wimbledon, tennisen i Båstad, filmveckan i Cannes, en stor fest eller ett liknande arrangement under sommaren och vill se bra ut - ja så är det här du kan få tipsen och garderoben. När kläderna sitter som dom ska kan du besöka hotellets restaurang där kocken Theo Randall serverar klassiska italienska rätter. Man har också ett café (The Cookbook), ett fint spa med turkiskt hamambad och ett stort gym.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

More from BusinessClass.com