KLM visar upp sitt nya säte i affärsklass för sina nya B787-10 Dreamliner

16. Apr 2018
by BusinessClass

Nästa år får KLM leverans av sina första B787-10. KLM har visat upp det nya sätet i affärsklass som kommer finnas ombord dessa.

Det nederländska flygbolaget har beställt åtta flygplan av den här modellen. När första leveransen sker i juni 2019 så blir KLM det första flygbolaget i Europa att ta denna variant av B787 Dreamliner i trafik. Den japanska tillverkaren av flygplansinredningar, Jamco, har utformat det nya sätet som har fått namnet ”Venture”. Sätet har lägre vikt än tidigare modeller som bidrar till en lägre bränsleförbrukning och på så vis ger lägre kostnader för flygbolaget.

  Sätena kommer monteras i en fiskbenskonfiguration som utnytjar utrymmet ombord effektivt och ger varje passagerare i affärsklass tillgång till gången. I tillägg till en avdelare för mer avskildhet kommer det även finnas en ”stör ej”-knapp på armstödet. Sätet kan fällas ut helt och kommer vara försett kommer en 18,5 tums skärm, gott om förvaringsutrymme och ett infällbart bord. Varje B787-10 kommer ha 38 av detta nya World Business Class-säte ombord.

Sätena som KLM kommer ha installerade ombord kommer ha en för bolaget anpassad utformning som är skapad av den nederländska industridesignern Hella Jongerius.

Singapore Airlines är annars det flygbolag som var först att ta de nya B787-10 i trafik. Deras flygplan har det nya sätet för deras regionala produkt i affärsklass.

 

More from BusinessClass.com