Airbus lanserar våningssängar för passagerare i lastrummet

13. Apr 2018
by BusinessClass

Hur föredrar du att flyga? Förstaklass? Affärsklass? Eller vad sägs om ”cargo”-class?

Även om det först kanske inte verkar så frestande, så utvecklar en av världens största flygplanstillverkare våningssängar att monteras i lastrummet. Airbus och Zodiac Aerospace samarbetar med att utveckla och marknadsföra dessa ”våningssängar för lastrummet”. ”Modulerna som får plats i flygplanens lastutrymme öppnar nya möjligheter för flygbolagen att differentiera sig på marknaden” enligt en press-release.

De nya passagerarmodulerna är helt utbytbara med fraktcontainrar av standard mått. Detta innebär att de kan lastas på eller av helt efter behov. Dessutom så behövs inga modifieringar i flygplanens golv i lastutrymmena eller i lastningssystemen, enligt Airbus. ”Med denna approach kommer flygresandet ett steg närmare ökad passagerarkomfort. Vi har redan fått positiv återkoppling från flera flygbolag på våra första prototyper”, säger Geoff Pinner, chef för Airbus kabin- och lastprogram.

”Vi är glada att samarbeta med Zodiac Aerospace i detta projekt som kommer introducera bättre ombordupplevelser för passagerarna och ge mervärde för flygbolagen” forsätter Pinner. Flygbolagen kommer initialt att kunna välja ur en katalog med certifierade lösningar 2020 för ombyggnad av A330. Sovkompartement ombord A350 XWB undersöks också. Våningssängarna i lastutrymmet är enligt ett liknande koncept som besättningar redan har tillgång till ombord A380.  

More from BusinessClass.com