Boeing visar upp nytt säte för affärsklass

13. Apr 2018
by BusinessClass

Boeing har aviserat sitt helt nya standardsäte för affärsklass.

Utvecklat tillsammans med bilsätestillverkaren Adient så är detta det säte som erbjuds de flygbolag som beställer 777 och 787 Dreamliner. Detta stabdard säte kommer finnas tillgängligt både för de som byter inredning i befintliga maskiner och för helt nyproducerade flygplan. Sätet kan konfigureras att bli helt utfällt ochmittensätet (i en rad med fyra) kan be en bekväm dubbelsäng.

Adient och Boeing har visat upp detta säte för potentiella kunder på mässan Aircraft Interiors Expo i Hamburg i veckan. Sätet är en del i portfolion av prototyper som Boeing och Adient tagit fram tillsammans i sitt samarbetsbolag Adient Aerospace. ”Det är vår målsättning att ge våra klienter och passagerare en exceptionell upplevelse med högkvalitativa säten och en intelligent produktdesign” enligt Alan Wittman som nominerats att bli VD för Adient Aerospace.

”Förutom att ge ett större urval av säten och att expandera tillverkningskapaciteten för att möta ett bredare spektrum av behov i flygindustrin så fokuserar vi på komfort, hantverk och spetskompetens för att differentiera våra framtida produkter och tjänster” säger Wittman vidare. Detaljerna kring det nya sätet är knapphändiga. Även om vi kan se på bilden så har sätet har gott om plats för förvaring och kanske till och med en USB-port att ladda telefonen eller plattan vid armstödet. Sätet kan också förses med skjutdörrar i likhet med Qatar Airways Qsuite.  

More from BusinessClass.com