Rosewood öppnar en resort i närheten av Luang Prabang

30. Mar 2018
by BusinessClass

Rosewood har precis slagit upp dörrarna för en ny fantastisk resort nära den anrika staden Luang Prabang i norra Laos. Luang Prabang. Ofta ansedd som den mest charmiga staden i Sydostasien

. Rosewood Luang Prabang är en ultralyxig resort belägen på en kulle med endast tio minuters bilfärd från den historiska staden Luang Prabang. Staden finns också upptagen på UNESCO lista över världsarv. Den är belägen i dalen mellan floderna Mekong och Namn Khan och är känd för sina många buddistiska tempel, historiska signifikans och sitt lugn.

Den exklusiva resorten charmerande på sitt eget sätt, har 23 rum, inklusive sviter, villor och ”tältvillor”. Den beskrivs av Sonia Cheng, VD för Rosewood, som "exotisk, intim och djupt respektfull för platsens kultur, historia och naturliga miljö." Byggd kring ett naturligt vattenfall eller förhöjda bland grönskan, imponerar de 23 unika husrummen. De spänner från Riverside Room och sviter till avskilda Riverside Villas, Waterfall Pool Villas och lyxiga Hilltop Tents.

Resortens lyxiga ”tältvillor”, till ytan 75 kvadratmeter, är belägna på en avskild sluttning och är byggda för minimal påverkan på platsen unika flora och fauna. Varje villa har en stor balkong med utsikt över bergen och floderna.

Ett Rosewood SPA, Sense, erbjuder gästerna behandlingar i laotisk läkekonst och med västerländska tekniker som utförs i tre individuella ”tältvillor” med utsikt över floden. Resortens pool är centralt placerad i resorten, bredvid ett naturligt vattenfall. Därför kan gästerna på resorten njuta av ett uppfriskande dopp i den lugna miljön och med det avkopplande ljudet från vattenfallet i närheten.

Matupplevelsen på Rosewood Luang Prabang är en djupdykning i den laotiska kulinariska kulturen och kockarna lägger stor vikt vid att använda sig av lokalt producerade och säsongsbetonade råvaror. Restaurangen, The Great House, har bord inomhus. För den som vill sitta utomhus finns en stor terrass med dagbäddar och soffor med utblick över de grönskande trädgårdarna och vattenfall. Baren, The Elephant Bridge Bar, specialiserar i klassiska cocktails med en inhemsk tvist där lokalt odlade örter och kryddor används. Baren har utsikt över en pittoresk å. Resorten erbjuder även skräddarsydda upplevelser och utflykter.

Använd vårat sökverktyg för att hitta d

e bästa erbjudandena och pris för

en vistelse i Luang Prabang

 

här.

   

More from BusinessClass.com