Blicka upp på stjärnorna genom Maldivernas allra första observatorium på en plattform över vattnet

28. Mar 2018
by BusinessClass

När var det den senaste gången du stannade upp och blickade upp på stjärnorna? Om det har gått för lång tid sedan du senast gjorde det så kan det vara på tiden att du checkar ut från den trista vardagen och checka in på Anantara Kihavah i Maldiverna.

Den femstjärniga resorten, belägen på en tropisk paradisö, har precis lanserat sitt sensationella observatorium. Till skillnad från många platser i Europa med smog och ljusförorening, som gör det svårt eller omöjligt att mycket av stjärnhimlen, så kan du bo på denna resort och utforska natthimlen med en kristallklar vy av himlen.

Benämnt SKY så är det enda observatorium i Maldiverna som står på en plattform över vattnet. Det har också en bar (The Sky Bar), en historieberättande Sky Guru och det mest kraftfull teleskopet i Indiska oceanen.

The Sky Bar är en panorama lounge ovan lagunen med en 360-graders vy. Detta är platsen om du vill de spektakulära solnedgångarna i Indiska Oceanen. Baren har ett modernt utförande men ändå med varma toner och material som ohyvlat virke och med dämpad belysning. Baren har specialiserat sig på resortens signaturdrinkar som Kihavah Island Tea; gjord på vit rom och arrak med lychee, persika, citron och ett stänk av Earl Grey te. Där finns också en DJ som spelar lugn musik i skymningen.

På däcket med The Sky Bar, omgivet av inget annat än himlen ovan och vågorna under, så står teleskopet i en specialbyggd kupol. Teleskopet i sig är ett 16 tums Meade LX200 monterat på ett superstort fältstativ. Teleskopet är kraftfullt nog fär att du ska få uppleva natthimlen såsom du aldrig gjort förut. Under tiden du smuttar på champagne och beskådar himlen så hjälper resortens astronom dig att känna igen olika stjärnor och planeter.  

I och med att Maldiverna ligger nära ekvatorn så kan både norra och södra halvklotens natthimlar ses från Anantara Kihavah. Med minimal ljusförorening och klar luft så kan du får en extraordinär upplevelse om du bor på den här resorten. Länge ansedd som en perfekt destination för att uppleva livet under vattnet, består Anantara Kihavah av 80 rymliga villor med egen privat pool. Dessa villor är belägna över vattnet med utsikt över havet eller inbäddade längs en privat strand.

Använd vårat sökverktyg för att hitta d

e bästa erbjudandena och pris för

Anantara Kihavah Maldives

 

här.

 

More from BusinessClass.com