10 toppenhotell i Kapstaden

17. Oct 2019
by BusinessClass

Kapstaden ligger vid sidan av och i symbios med ikoniska Taffelberget, den mer än 1000 meter höga klippa som ibland får en strimma moln precis över sig, ett fenomen de lokala kallar för "bordsduken". Kapstaden är en unik blandining av olika kulturer och är Sydafrikas mest laid back och kosmopolitiska stad. Här skiner solen nästan alltid och ändlös betagande natur ligger precis utanför stadsgränsen, vindistrikten ligger inte långt borta och stadens natteliv är livligt. Många kommer hit för att uppleva naturen, för att köra på mountainbike eller för att åka ut på safari - många andra bara för att njuta livet och den spännande lokala gastronomiska scenen. Oansett varför du vill resa till Kapstaden ska du förstås bo bra. Här är tio av stadens absolut bästa hotell. De betyg du ser kommer från hotellsektionen och är baserade på hotellgästernas kommentarer.

The Table Bay Hotel 9.2

Table Bay Hotel ligger precis vid stranden nära V&A Waterfront, som är ett stort område med nöjen, restauranger, shopping, ett stort akvarium och mycket mer. Själva hotellet bjuder på en fin pool, spa och golfbana. Sedan hotellet 1997 öppnade (det var självaste Nelson Mandela som klippte det röda bandet) har man alltid legat högt på stadens hotelltopplista. Här får du stora, lyxiga rum och väldigt bra service, samtidigt som du både på hotellet och i närheten har verkligen många kulinariska möjligheter. Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

  1. Cape Grace 9.8

Cape Grace har ett fint läge vid vattnet där det ligger lite för sig själv på en egen tunga i waterfrontområdet. Stilen är lätt flamboyant och elegant och servicen i toppklass. Hotellet är populärt bland folk som vill vara incognito, och många kända artister, politiker och företagsledare i VIP-klassen har bott här.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

Steenberg Hotel 9.8

Här har vi förflyttat oss från waterfrontområdet till Constantia, som är ett vindistrikt söder om Kapstaden men fortfarande inom bilavstånd om du vill in till stan på kvällen. Steenberg Hotel består av tre gamla gedigna hus från slutet av 1600-talet som står omgivna av fina trädgårdar, vinodlingar och en golfbana. Man har hållt fast i sina historiska rötter men förstås uppgraderat komforten till nutidig standard. Det fina spaet och den behagliga poolen är två exempel på detta.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

Queen Victoria Hotel 9.3

Queen Victoria Hotel ger dig en sofistikerad och intim hotellupplevelse och interiören är väl genomtänkt ner i minsta detalj. Hotellet ligger på en höjd bakom waterfrontområdet och här får du inte bara fem stjärnors komfort och stämning men också en pool med poolbar, spa, gym, två olika frukostmatsalar att välja mellan och så har man ju pckså den fina restaurangen och den trevliga baren.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

Boutique@10 10

Här är vi lite söder om centrum, i det gröna område med dyra hus som heter Camps Bay. Hotellet Boutique@10 är ett litet hotell, ja egentligen bara en stor villa där du som gäst kan njuta av en fantastisk utsikt ner till havet och de omkringliggande kullarna och bergen från din svit. Här finns endast fyra lyxiga sviter, alla med egen avskild terrass med pool.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

  1. Taj Cape Town 9.2

Taj Cape Town ligger mitt i centrum av Kapstaden och är ett av de finaste hotellen i denna del av staden. Här får du rum med högt i tak och klassisk hotellstil men det är egentligen inte rummen som är det bästa med hotellet. Nej det är de tre restaurangerna och barerna som exempelvis Twankey Bar där man serverar delikata ostron och pännande cocktails -  och så har man många lokala ölsorter redo att tappas upp till dig.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

Atlanticview Cape Town Boutique Hotel 9.8

Även detta stiliga boutiquehotell ligger i Camps Bay och här är vi kanske på en av stadens absolut bästa hotelladresser. Utsikten från de två poolerna är oslagbar, och du kan bada även om det det är kyligt i luften: poolerna är uppvärma med solpaneler. Hotellet har ett fint utrustat gym och erbjuder massage, men det man beställer detta hotell för är utsikten.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

One&Only Cape Town 9.2

Detta är något helt annat: nu är vi åter vid waterfrontområdet och den marina som finns här. One & Only Cape Town är ett stort resorthotell med många faciliteter och är populärt bland barnfamiljer eftersom det här finns flera pooler, lekområde och plats att röra sig på för barn med spring i benen. Fint spa och tre restauranger har man också.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

The Marly 9.8

The Marly är ett boutiquehotell i Camps Bay med läge helt ner till havet. Stilen är modern och fräsch med det mesta i vitt. Utsikten är bländande från de flesta rum och så har man en trevlig liten lounge. Hela fyra restauranger har The Marly: Umi heter en av dom och här kan du äta japanskt.

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

Pod 9.8

Pod ligger också i Camps Bay. Stilen är minimalistisk och kylig men det är personalen inte. Läget är optimalt ner till vattnet som du kan se och om du beställer en svit inkluderar det tillgång till din egen butler om du vill. Många av rummen har extravaganta detaljer på badrummen som dubbla duschar och stora badkar man kan bada två i samtidigt - perfekt om du bor på hotellet tillsammans med din partner kanske?

Se fler bilder och beställ din vistelse på hotellet här

More from BusinessClass.com