10 skäl att välja lyxhotell på resa med små barn

20. Feb 2015
by Martin Björnström

Dags att boka långresa med små barn? Som förälder möts man av helt andra utmaningar på resor än en affärsresenär. Martin Björnström har listat 10 skäl att satsa på bra hotell när du reser med små barn.

Du landar utmattad efter en långflygning med två små barn och ska ta dig till hotellet. Där väntar kanske en uppesittarnatt med jetlaggade och hungriga barn. Då är det skönt att ha bokat ett bra hotell som tar hand om både dig och dina barn. Jag och min fru testade att checka in på St Regis Singapore och Ritz-Carlton Bali med en livlig 3,5 åring och ett 5 månaders spädbarn. Här är våra bästa skäl att boka lyxhotell med små barn:

Concierge

En trevlig Concierge hjälper dig med transporter till och från flygplatsen, tipsar om barnvänliga restauranger och om aktiviter i området där barnen kan leka. Skicka ett mail till Concierge innan din hotellvistelse och berätta om dina önskemål och frågor. St Regis Concierge ordnade fram en Mercedes-Benz transport med barnstolar vilket var mycket svårt att boka i Singapore. Han tipsade också om flera bra aktiviteter som fyllde våra döttrars dagar.

Anpassa vistelsen efter dina önskemål

Efter att ha bokat rum på St Regis respektive Ritz-Carlton kom ett mail som bad oss beskriva våra önskemål inför vistelsen. Allt från vilka typer av kuddar vi föredrar till rumstemperatur eller eget urval av drycker och tillbehör i minibaren. När vi kom till hotellet var allt som vi önskat oss och det fanns en överraskning till barnen i form av en utsökt dessert. Städarna lämnade dessutom en handduk vikt till en elefant, en annan dag var handduken en apa. Lyxhotell försöker få alla gäster att känna sig välkomna och anpassa servicen efter gästen, oavsett om det är affärsresenärer eller familjer.

Stora rum

Det är härligt att checka in i ett Deluxe rum på 45 kvadratmeter när man reser själv men när man är fyra och har fem väskor och två barnvagnar är det frustrerande litet. Du kommer troligen spendera mycket tid på rummet om du reser med spädbarn i varma länder. På Bali var det 32C varmt och 90% luftfuktighet, vår 5 månaders dotter kunde inte vara utomhus mellan 11:00-16:00. Då vill du ha en Junior Suite eller större - gärna 80-100 kvadratmeter med stor altan.

Städa rummet när som helst

När du delar rum med barn kan allt hända. Från olyckshändelser i sängen till jetlag som gör att barnen sover på dagen istället för natten. Då är det fantastiskt smidigt att kunna få rummet städat klockan 19:00 istället för när städarna normalt tar sin runda. Eller tre gånger på en dag.

St Regis Singapore Butler Service

Rumservice

Snabb och bra rumservice kan vara räddaren i nöden. Dottern är vaken tre på natten och gråter för att hon är hungrig. Och hon vill inte ha en Club Sandwich. Ett bra hotell har ett stort sortiment, även för små barn. Och maten kommer snabbt. På St Regis Singapore ingår personlig Butler som serverar té och kaffe dygnet runt kostnadsfritt. Trötta föräldrar får ny kraft efter att ha varit uppe på natten.

Ingenting är omöjligt

Ett bra hotell är förberett på det mesta - och det som inte finns färdigt går oftast att ordna. Inom tio minuter från att vi checkat in på St Regis Singapore stod en potta i badrummet för äldsta dottern. När blöjorna började ta slut levererade rumservice några extra till oss. Våtservetter, extra handdukar och förvaring av barnvagnar är inget problem.

Gratis vatten

Det låter kanske självklart men gratis vatten är en stor fördel. Hur många gånger har du inte kommit till ett hotell där två flaskor vatten står intill sängen men sen behöver du köpa vattenflaskor á 50 kronor styck? Det går åt en hel del vatten när man reser med barn - saker ska kokas och blandas - i varma länder där man inte kan dricka kranvattnet.

Beachfront Ritz-Carlton Bali

Engagerad personal

Vi har mötts av entusiastisk och engagerad personal som verkligen försökt förbättra våra vistelser. Min dotter frågade en av killarna vid poolen om han ville följa med och leka på stranden - dom sprang runt en timme och vi fick inte störa. Dom kastade sten i havet och hade det jättebra. Alla i personalen på Ritz-Carlton titulerade våra döttrar vid namn under hela vistelsen och gjorde sitt bästa för att locka fram leenden.

Färre gäster ger mer plats för din familj

Det är befriande att ha gott om plats på stranden eller vid poolen. Vår erfarenhet är att lyxhotellen har mer plats i allmänna utrymmen per gäst - vi hade i princip en egen strand på Ritz-Carlton Bali och mötte endast ett fåtal andra vid poolen på St Regis Singapore. Även på ett hotell som Westin Bali som är femstjärnigt men inte riktigt når upp till det nivån på de andra hotellen fanns det gott om plats för oss. Det innebär också att man varken störs av andra eller känner sig obekväm med att störa andra med barnskrik och liv.

Skillnaden sitter i detaljerna

Lyhörd personal noterar önskemål under vistelsen och anpassar detaljer. Vår äldsta dotter har en rosa iPad och bär ofta rosa kläder. Efter någon dag fick hon alltid rosa glas och rosa bestick till maten på Ritz-Carlton, till hennes stora förtjusning. När hon äter pasta vill hon ha såsen separat. Det noterade personalen och när vi beställde rumservice kom såsen mycket riktigt separat utan att vi bett om det. Och juicen kom i kyld karaff så att hon inte skulle spilla ett stort glas. Listan kan göras lång - men det är skönt att omges av folk som vill göra resan lyckad. Kommentera: Du som har rest med små barn på lyxhotell, dela gärna dina erfarenheter nedan!

More from BusinessClass.com