10 lyxhotell som ägs av kändisar

18. Jan 2020
by BusinessClass

En del kändisar är inte nöjda med att bara vara kända för en sak. Här är några kända personer som har beslutat sig för att även driva hotell - och det handlar nästan uteslutande om dyrare lyxhotell.

Nu är det inte alla skådespelare, sportstjärnor eller regissörer som har succé med sina hotellprojekt, men här får du tio vällyckade eksempel. Boka ett rum här så stöter du kanske på Robert de Niro i lobbyn eller delar hiss med Bono. Och vi tycker det är OK att fråga efter en autograf.

1. Greenwich Hotel – Robert De Niro

Detta lyxiga boutiquehotell i Tribecaområdet i New York ägs av legenden Robert de Niro, som även har ett finger med i spelet på restaurangerna Nobu och TriBeCa Grill. Hotellet öppnade 2008 och tanken var helt enkelt att öppna ett trevligt och lyxigt hotell i den stadsdel han älskar i New York. Den stora poolen är ett bra argument för att bo här - det hittar man inte på alla hotell i New York.

Se fler bilder från hotellet och boka ditt rum här

 1. 2. Palazzo Versace Dubai Donatella Versace

    

Palazzo Versace Dubai är det ena av de två hotell som Donatella Versace äger, det andra ligger i Australien på den del av kusten man kallar för The Gold Coast söder om Brisbane. Det är precis så glittrigt och glamoröst som du tror att det är att bo här, med utsökt service, italiensk design och små raffinerade detaljer.

Se fler bilder från hotellet och boka ditt rum här

 1. 3. Nobu Hotel Ibiza Bay- Robert De Niro

 2. Robert De Niro och japansk-amerikanska kocken Nobu Matsuhisa har tillsammans restaurangkedjan Nobu, men man har inte stannat där. Nu har man också en egen liten  hotellkedja med 15 hotell på platser som Manila, London, New York och Sao Paolo. Tidigare i år öppnade Nobu Hotel Ibiza Bay och man har inte sparat på krutet: med  fyra restauranger, stort spa och hög standard är detta hotellet för dig som vill bo riktigt bra och slappna av i fina omgivningar efter en natt ute i nöjeslivet.

Se fler bilder från hotellet och boka ditt rum här

 1. 4. Cromlix House - Andy Murray

 2.  Du kommer väl fortfarande ihåg skotten Andy Murray? Tennisspelaren? Han äger numera ståtliga Cromlix House som ligger nära hans hemstad Dunblane. Den stora herrgården har gjorts om till lyxhotell med bara 15 rum och huset ligger i natursköna omgivningar som inbjuder till en stärkande promenad före middagen. På tal om att äta: man har en gourmetrestaurang (Chez Roux), en egen liten sjö på tomten och ett kapell.

Se fler bilder från hotellet och boka ditt rum här

 1. 5. Palazzo Margherita - Francis Ford Coppola

 2.  Francis Ford Coppola äger hotell både i Belize, Argentina och Guatemala. Men det är nog det här hotellet han personligen gillar mest: det var nämligen i detta hus hans italienska farfar bodde fram till 1904, när han lämnade Italien för ett nytt liv i Amerika. Exakt 100 år senare köpte Coppola huset och gjorde om det till ett intimt boutiquehotell. Den lilla stad där hotellet ligger heter Bernalda, som ligger i södra Italien i regionen Basilicata.

Se fler bilder från hotellet och boka ditt rum här

 1. 6. Armani Hotel Milano - Giorgi Armani

 2. Modehuvudstaden Milano har många fina hotell, men Armanihotellet är ett av de mest kompromisslöst designade. Här bor du i rum som känns lika elegant avskalade och minimala som Armanis kläder och accessoarer.

Se fler bilder från hotellet och boka ditt rum här

 1. 7. Gwinganna Lifestyle Retreat - Hugh Jackman

 2.  Det började med att Hugh Jackman övernattade några nätter på hotellet. Han blev så förtjust i stämningen och atmosfären att beslutade att fråga om han kunde köpa in sig som delägare - och det fick han. Det är hälsa och friskvård som är fokus på detta hotell, med fina spa- och träningsmöjligheter. Om du vill övernatta här ska du först flyga till Brisbane och så köra söderut mot området Gold Coast. Hotellet ligger i en liten dal uppe i bergen.

Se fler bilder från hotellet och boka ditt rum här

 1. 8. The Clarence Hotel Dublin - Bono, The Edge

 2.  Om du har varit i Dublin har du också varit i det område där hotellet ligger: kvarteret med alla pubbar Temple Bar nära floden Liffey. The Clarence ägs av två män som heter Paul David Hewson och David Howell Evans, med artistnamnen Bono och The Edge från supergruppen U2. Hotellet har 50 rum och sviter.

Se fler bilder från hotellet och boka ditt rum här

 1. 9. Trump International Hotel & Tower Chicago

 2. Före han blev president ägnade sig Donald Trump mest åt att tjäna pengar på hotell och fastighetsaffärer. Ett av hans mest imponerande hotell ligger i Chicago. Det har 92 våningar med hela 339 rum och sviter, och från i princip alla rum har du fin utsikt över metropolen Chicago.

Se fler bilder från hotellet och boka ditt rum här

 1. 10. Armani Hotel Dubai - Georgio Armani

 2. Det finns fler Armanihotell än det i Milano. Hotellet i Dubai ligger inuti världens just nu högsta nyggnad Burj Khalifa. Här kan du njuta utsikten över ökenmetropolen från ett av de 160 rummen och sviterna, äta på en fantastisk restaurang, bada i den fina poolen och bli föryngrad i spaet.

Se fler bilder från hotellet och boka ditt rum här

More from BusinessClass.com