10 femstjärniga hotell du känner igen från en film

11. Jan 2020
by BusinessClass

De flesta framgångsrika filmer har en bestämd kuliss eller stämning att luta sig mot. Det kan vara en stad eller en bestämd omgivning som exempelvis skeppet Titanic, men en kuliss som används väldigt ofta är hotell. 

Så om du gillar film har du säkert lagt märke till ett av dessa hotell i några väldigt populära filmer. Och även om du aldrig kommer bli en Hollywoodstjärna, är det tillåtet att känna sig som en sådan genom att övernatta på ett av hotellen!

  1. 1. Park Hyatt Tokyo

          

Här får du fantastisk utsikt över centrala Tokyo och berget Fuji kan ses i bakgrunden. Regissören Sofia Coppola valde att göra hotellet till en väldigt viktig del av sin Oscarsbelönade Lost in Translation, och det är i baren och restaurangen The New York Bar avdankade skådespelaren Bob (Bill Murray) och Charlotte (Scarlett Johansson) träffas första gången. Man ser också gymmet, hissarna, Bobs rum och mycket annat från hotellet i denna fantastiska film.

BusinessClass har bott på Park Hyatt Tokyo för inte så länge sedan. Läs om vår upplevelse här.

Se fler bilder från hotellet och beställ ett rum här.

 

2. Plaza Hotel New York City

New York-hotellet Plaza Hotel har varit med i många filmer. Här är några av dom: Home Alone 2: Lost in New York, Crocodile Dundee, Almost Famous, North by Northwest, Arthur, American Hustle och ganska nyligen Den Store Gatsby (The Great Gatsby).

Se fler bilder och beställ ett rum här

 

  1. 3. Fontainebleau Miami Beach

Första gången hotellet var med i en film var i Jerry Lewis-filmen The Bellboy (1960) och senast i Police Academy 5: Assignment Miami Beach (1988). Men hotellets mest kända roll i en film måste ändå vara i Goldfinger från 1964. Det är på hotellet som James Bond (spelad av Sean Connery) för första gången möter boven Auric Goldfinger (spelad av Gert Fröbe).

Se fler bilder från hotellet och beställ ett rum här

 

  1. 4. Beverly Wilshire Beverly Hills A Four Seasons Hotel

Beverly Hills måste vara världens mest kända område i en stad vad gäller att ha varit med i en film, eventuellt i konkurrens med Central Park i New York. Ett av världens mest kända filmhotell är utan tvivel Beverly Wilshire eller som en del kallar det: Pretty Woman-hotellet. När du bor på hotellet kan du gratis be om en DVD med filmen för att se på rummet.

Se fler bilder från hotellet och beställ ett rum här

 

  1. 5. Budapest Marriott Hotel

Femstjärniga Budapest Marriott är med Steven Spielbergs drama München (Munich) som berättar om vad som hände efter attentatet vid OS i München 1972. Hotellet har 350 rum och kan med rätta kalla sig ett klassiskt lyxhotell.

Se fler bilder från hotellet och beställ ett rum här

 

  1. 6. Hotel Regina Paris

Här bor du precis vid Louvren i Paris. Hotellet var med i The Bourne Identity från 2002 med Matt Damon. Ett ytterst välkänt, imponerande och ganska dyrt hotell - men läget är formidabelt.

Se fler bilder och beställ ett rum här

 

  1. 7. Taj Lake Palace Udaipur

Taj Lake Palace Udaipur ligger mitt i den stora sjö som heter Lake Pichola i Udaipur i indiska Rajastan. Palatset har anor helt tillbaka till 1746, men sin mest kända roll hade man i Bondfilmen Octopussy från 1983. Skurken Kamal Khan bor i palatset, och man ser massor av rum, gångar, trappor och annat från hotellet i filmen.

Se fler bilder från hotellet och beställ ett rum här

 

  1. 8. Chateau Marmont Hotel Los Angeles

Chateau Marmont är ett av Los Angeles bästa hotell och syns i musicalen från 2016 "La La Land". Men du får vänta ganska länge för att se hotellet, det är först med sist i filmen.

Se fler bilder från hotellet och beställ ett rum här

 

9. Bellagio Las Vegas

Bellagio med sina kända fontäner har använts som bakgrund i massor av filmen. Men två filmer där hotellet hade en stor roll var i “Ocean’s Eleven” och “Ocean’s Thirteen” med George Clooney. Det var också med i första "Baksmällan" (Hangover) från 2009.

Se fler bilder från hotellet och beställ ett rum här

 

  1. 10. Hotel Le Bristol

Här på en av Paris dyraste adresser ligger det hotell som Woody Allen använde i sin trevliga film "Midnatt i Paris" (Midnight in Paris) från 2011. Läget är ytterst centralt och du kan se Elyséepalatset från en del av rummen.

Se fler bilder från hotellet och beställ ett rum här

 

More from BusinessClass.com