10 fantastiska hotell på Maldiverna

28. Sep 2017
by BusinessClass

Så nära paradiset man kan komma.

Idylliska ögrupper omgivna av turkosa vatten, vita stränder och svajande palmer. För att göra bilden komplett lägger vi till en lyxig villa eller en trevlig svit med stor terass ner till vattnet eller kanske en bubbelpool. Eller ligger du hellre i hängmattan mellan palmerna på stranden? OK, så slutar vi drömma för en stund, men drömmen kan ju bli sann. Här är tio fantastiska hotell på Maldiverna.

Four Season Resort Maldives at Landaa Giraavaru

Four Season at Landaa Giraavaru är ett lyxresort med alla de ingredienser man kan önska sig.

Villa på Four Seasons Resort Maldives at Landaa Giraavaru

Foto: Four Seasons

Resorthotellet ligger avsides på Baa-atollen (som är ett naturreservat) och de 103 villorna och bungalowerna ligger också utspridda på ett stort område. Stilen kan bäst beskrivas som "modern maldivisk design" och varje villa och bungalow har egen privat strand, pool och trädgård. Det perfekta hotellet för en romantisk semester.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

One&Only Reethi Rah

Ett fantastiskt resorthotell som bara har privata villor att bo i. One&Only Reethi Rah är antagligen ett av världens läckraste hotell och villorna ligger utspridda på de små atollöarna och vid små laguner.

En pool på One&Only Reethi Rah

Foto: One&Only Reethi Rah

Det finns 130 stora villor på One&Only Reethi Rah. När du bor här kan du välja att njuta livet på hotellets stora strand, vandra längs vattnet under palmerna eller snorkla i lagunens klara vatten. Det finns ett spa på hotellet och möjlighet för att hyra dykutrustning eller en mask om du vill snorkla.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Naladhu Maldives

Hotellets namn betyder "vacker ö" och namnet är korrekt. Naladhu är en sådan plats där du säger "wow" när du ser det första gången. Här kan du hyra in dig i din egen privata villa komplett med egen pool, bubbelpool och gungande daybed med plats för två personer utanför dörren.

Naladhu - namnet betyder "vacker ö"

Foto: Anantara

Det finns bara 20 villor att hyra på Naladhu så här ska du checka in om du vill ha lugn och ro. Om du släntrar runt den lilla ön kommer du upptäcka kajaker längs strandkanten. Du får gärna hoppa i en av dom och paddla runt ön eller använda kajaken som din bas för snorkling i det kristallklara vattnet.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Gili Lakanfushi Maldives

Här får du den ultimativa blandningen av tropisk lyx och avskildhet. Gili Lankafushi är antagligen ett av världens finaste resorthotell.

En av de unika villor du kan hyra hos Gili Lankanfushi Maldives

Foto: Gili Lankanfushi

Resortet förfogar över 45 unika villor, alla vilandes på pålar över vattnet byggda i trä och med stora fönsterpartier. Från ditt (känns det som) flytande hem på vattnet kan du blicka ut över den blåa oceanen så langt ögat sträcker sig. En fantastisk detalj är badrummen med glasgolv, vilket betyder att du kan trimma skägget eller lägga makup och samtidigt betrakta fiskarna som simmar under dina fötter.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

The St Regis Maldives Vommuli Resort

Detta är ett av de nyaste resorthotellen på Maldiverna. Det öppnade i november förra året och resultatet är imponerande.

St Regis Maldives Vommuli öppnade för bara några månader sedan

Foto: St Regis

Här får du paradisiska strander, lyxigt boende och förstklassiga faciliteter. Man har uppfört 77 villor. En del av dom ligger ute i vattnet, andra ligger halvt undangömda i den tropiska vegetationen. Gemensamt för alla villor är att du får St Regis berömda butlerservice, ett ultraläckert spa och möjlihet för att spela tennis med på köpet. Man har även ett businesscenter (The Library) om du behöver arbeta. Men vi hoppas inte du behöver.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Taj Exotica Resort & Spa

Detta läckra hotell ligger på flera ställen på den smala ön Emboodhu Finolhu, en tropisk paradisö känd för sin flora och fauna.

64 villor och sviter finns det här – Taj Exotica Resort & Spa

Foto: Taj Hotels

Här kan du checka in i din egen villa eller exklusiva svit antingen med utsikt över oceanen eller med den tropiska vegetationen som bakgrund. Resorthotellet försöker upprätthålla balansen mellan att kunna erbjuda lyxiga faciliteter och samtidigt inte störa naturen för mycket. Det finns två restauranger, en trevlig bar och ett fint spa. Om du känner för att använda lite extra pengar bokar du hotellets presidentsvit.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Cocoa Island by COMO

Cocoa Island by COMO är den lite äldre storasystern till nyöppnade hotellet Maalifushi by COMO som också ligger på Maldiverna.

Några av sviterna på Cocoa Island by COMO

Foto: COMO

Cocoa Island har inte lika många och flärdiga faciliteter som det nyare hotellet men man har stora mängder god smak, sin egen karaktär och rofylld atmosfär. Servicen är utsökt och det finns 33 sviter med utsikt över oceanen att välja mellan. Stilen på sviterna är inspirerad av de lokala fiskebåtar som lokalbefolkningen använt under århundraden - de kallas för Dhonis. Ett spa finns det också, det heter COMO Shambhala Retreat.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Velaa Private Island

Precis som namnet antyder är detta en privat ö. Ön ägs av den tjeckiske miljardären Jiri Smejc som har byggt sitt eget paradis här. Herr Smejc hade besökt Maldiverna flera gånger men var inte nöjd med urvalet av hotell - så han beslutade sig för att köpa en egen ö och bygga sitt eget hotell.

Lyxsvit Velaa Private Island

Foto: Velaa Private Island

Det blir kanske inte bättre än så här vad gäller service, avskildhet och generell standard. Fem stjärnor räcker inte till för att beskriva Velaa och målgruppen är världens rikaste 1%. Låt oss nämna spaanläggningens snökammare, öns egen trepersoners ubåt, den yacht man kan hyra för privata utflykter, den största vinkällaren på Maldiverna, tennisbana under tak...och så vidare.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Per Aquum Huvafen Fushi

Huvafen Fushi betyder "Ön gjord av drömmar" och det är precis vad det handlar om här. Läget är på atollen Kaafu norr om huvudstaden Male och här kan du checka in i din egen privata villa - det finns 43 villor att välja mellan. Per Aquum öppnade 2004.

Världens första spa under vattnet på Per Aquum Huvafen Fushi

Foto: Huvafen Fushi

Ett spa under vattnet är en av de upplevelser du kan få här, och efter du har fått massage kanske det passar med en färskpressad juice i en av barerna eller en simtur i den magnifika infinitypoolen?

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Antara Kihavah Maldives Resort

Condé Nast Travelers läsare utnämnde Anantara Kihavah till världens näst bästa resorthotell förra året och vi kan bara hålla med. Hotellet ligger på ön Kihavah Huravalhi som är en av Maldivernas vackraste öar - och när man får det epitetet ska man komma ihåg att konkurrensen är hård.

Undervattensrestaurangen på Anantara Kihavah Maldives Villas

Foto: Anantara

Resorthotellet har 78 villor som antingen ligger ute i vattnet eller med egen strandremsa. Alla villor har egen pool. En unik upplevelse på hotellet är restaurangen under vattnet (med imponerande vinlista) och den stora spaanläggningen. Hotellets pool är för övrigt en av Maldivernas största. Ögruppen finns på UNESCOs lista över World Biosphere Reserve Areas men man får trots det dyka och snorkla runt ön - men varsamt. I närheten finns små obebodda öar man kan åka ut till om man vill vara för sig själv eller äta en privat lunch under palmerna.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

More from BusinessClass.com