10 fantastiska hotell i Moskva

23. Dec 2016
by BusinessClass

Det bor tolv miljoner människor i Rysslands huvudstad och du som har varit här vet att man bliver väldigt trött i fötterna; staden är gigantisk, gatorna och avenyerna ibland ändlösa och husen ofta mycket större än i andra storstäder. Moskva har aldrig varit en stor destination för oss skandinaver men det känns som om fler och fler börjar överväga ett besök. Här finns ju ett överflöd av muséer och teatrar, ballet, konst, spännande gastronomi och ett overraskande uppsluppet nöjesliv. Det är en speciell känsla att gå över Röda Torget och se de andra platser man har sett på TV och i filmer så många gånger, det känns stort och man kommer nära historien. Här serverar vi tio fina hotell i Rysslands huvudstad. Och som man säger på ryska:

Добро пожаловать! (

dabrå´pasjalåvats) - välkommen!

InterContinental Moscow Tverskaya 9.1

  (Talet står för det genomsnittliga betyg hotellet har fått från gästerna och kommer från vår hotellsektion)

InterContinental Moscow Tverskaya är ett flärdigt 5-stjärnigt hotell i mitten av långa avenyen Tverskaja som är en av stadens huvudpulsådror. När du bor här är du en kvarts promenad från Röda Torget, Bolsjojteatern och stadens bästa shoppingområden.

Sviten Ulanova Royal på InterContinental Moscow Tverskaya Fasaden är imponerande och det är resten av hotellet också. Servicen är bland den bästa i staden och här finns 203 rum, en fin restaurang, lobby bar, club lounge, konferensmöjligheter och ett spa. Om du vill bo extra lyxigt bokar du dig in i sviten Ulanova Royal och får egen terrass.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Lotte Hotel Moscow 9.9

Ultralyxiga Lotte Hotel Moscow öppnade 2010 på Novinskij-boulevarden i Moskvas centrum. Läget är perfekt och man kan inte klaga på en enda detalj någonstans på hotellet. Och så äter man bra här!

Den största Royal Suite i hela Ryssland finns på Lotte Hotel Moscow Lotte Hotel Moscow är kedjans första hotell i Europa och har 300 rum. Här kan man bo i den största Royal Suite som finns i hela Ryssland. Tag hela familjen med för det finns 490 kvadratmeter att breda ut sig över. Annat på hotellet inkluderar ett lyxigt spa, ett fantastiskt fitness center och så skrev vi ju att man äter bra här - det finns två topprestauranger: OVO by Carlo Cracco med moderna italienska rätter (Carlo har två Michelinstjärnor med i bagaget från tidigare restauranger) och så finns också MEGU som serverar japanska rätter i den gastronomins högsta serie.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Moscow Marriott Royal Aurora Hotel 9.0

Det finns flera andra Marriotthotell i Moskva men det här är det bästa. Moscow Marriott Royal Aurora Hotel ligger på Petrovka-gatan (Ulitsa Petrovka) bara någhra minuter från Röda Torget och Kreml.

Moscow Marriott Royal Aurora Hotel Förutom det fina läget nära shopping, restauranger och saker-man-måste-se-när-man-är-i-Moskva har hotellet väldigt trevliga rum, butlerservice om du så önskar, ett stort spa och uppvärmd swimmingpool. Hotellets två restauranger heter Polo Club (mest för middag) och Aurora. Aurora kan du besöka på söndagar och äta en väldigt stor brunch men räkna med att betala över 300 kronor per person.

Hotel Baltschug Kempinski Moscow 9.0

Härifrån kan du se Kreml och Röda Torget. Hotellet ligger nämligen precis nere vid Moskvafloden och här känner du lite av historiens vingslag, eftersom hotellet öppnade 1898 och har varit öppet hela tiden sedan dess.

Hotel Baltschug Kempinski Moscow vid Moskvafloden Hotellets gäster närmner den fina servicen, den eleganta interiören och de trevliga restaurangerna när man läser vad de har gillat mest på hotellet. Hotellets huvudrestaurang heter The Baltschug Grill och här kan du bland annat beställa in "Vareniki" som är små degknyten med rysk suluguniost och champagnesås. Efter maten kanske du vilar ett slag i lobbybaren eller får ordning på frisyren hos frisören. Eller slappnar av i ångbastun.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Ararat Park Hyatt Moscow

9.1

Du känner dig lite som en VIP? Så kan detta vara hotellet för dig.

Ararat Park Hyatt Moscow ligger mitt i Moskvas hjärta är ett modernt hotell med en touch av exklusiv klubb där inte alla kan komma in.

Conservatory Lounge & Bar med utsikt över Röda Torget Mycket stiliga rum med möbler av högsta kvalitet och i stilrena omgivningar är vad du får här. Besök gärna hälsoavdelningen Quantum Spa & Health Club där det bland annat finns en 17 meter lång swimmingpool, och när du har simmat klart tar du hissen upp till Conservatory Lounge & Bar, beställer en Moscow Mule och tittar ut över Röda Torget och Bolsjojteatern.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Radisson Royal Moscow 9.0

Det här hotellet har du säkert hört talas om: det är ett av stadens mest berömda hotell och Radisson Royal Hotel Moscow är svårt att missa. Det är en av Moskvas högsta byggnader och var en del av Stalins sju systrar eller Stalinskraporna som man också kallar dom. De sju gigantiska husen byggdes under bara några år från 1947 och fram till Stalins död 1953.

Radisson Royal Hotel Moscow - en av Stalinskraporna Här finns 497 fina rum och sviter, en hel rad olika barer och restauranger och stadens kanske mest imponerande mötes- och konferencefaciliteter. Hotellet öppnade 2010 och har även över 1200 konstverk placerade runt omkring på olika platser inne på hotellet. Vi har tidigare skrivit om hotellet på BusinessClass - läs gärna artikeln här

http://www.businessclass.se/test/test-radisson-royal-hotel-moskva-radissons-kanske-mest-spektakulara-hotell/

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

http://hotell.businessclass.se/Hotel/Radisson_Royal_Moscow.htm

The St Regis Moscow Nikolskaya 9.6

Hotellet ligger på det hörn där Nikolskajagatan, Lubjankatorget, Malij Cherkassijgatan och Bolsjoj Cherkassijgatan möts.St Regis Moscow Nikolskaya är ett hotell där det känns som man skulle kunna träffa på en president från vilket land som helst: väldigt lyxigt och ståtligt är det.

Lobbyn på St Regis Moscow Nikolskaya Från många av rummen har man fin utsikt och kan se Kreml och Röda Torget. 166 deluxe och superior-rum och 44 sviter har man - bara den fördelingen säger en del om var ribban ligger här. Man kan beställa room service dygnet runt eller få skorna putsade om man ställer ut dom framför dörren på kvällen. Om du vill ha dagens tidning levererad till rummet säger du bara till. Vi vet inte om det inkluderar exempelvis Svenska Dagbladet eller Aftonbladet men det skulle inte förvåna oss.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Hotel Metropol Moscow 9.0

Ett klassiskt och historiskt hotell! Hotel Metropol Moscow har haft många kändisar och kungligheter som gäster. Låt oss bara nämna Lenin, Stalin Michael Jackson och spanske kungen Juan Carlos. Här får du klassiska omgivningar men fullspäckade med moderna bekvämligheter.

Stora matsalen på Hotel Metropol Moscow Diskret men uppmärksam service är vad du får och rummen är stora och extravaganta. Det finns en fin swimmingpool, bastu, skönhetssalong och en executive lounge för dig som vill ha lite extra lugn och ro. Hotellets stora matsal är något helt extra för sig själv: här är enormt högt i tak (och vilket tak!) det finns en fontän av marmor i mitten och lamporna kunde lika gärna stå utanför ett slott. Elegant och en upplevelse man inte får på många andra hotell.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Ritz-Carlton 8,9

Moskvas ståtliga och majestätiska stil återspelas på bästa sätt på det här hotellet. Läget är i centrum av stadens historiska och kulturella mittpunkt och på det här hotellet med fem stjärnor får du stort och lyxigt boende, spaanläggning i världsklass och väldigt bra mat och dryck.

Ståtliga Ritz-Carlton Moscow

Foto: Ritz-Carlton

På tolfte våningen ligger 02 Lounge och här kan man äta lunch eller middag och här får du inte bara utsikt över Kreml och Röda Torget men också väldigt god mat i eleganta omgivningar.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Barvikha Hotel & Spa 9,0

Vi är inte riktigt längre i Moskva men några kilometer från centrum. Barvikha Hotel & Spa erbjuder lyxig avkoppling i lugna omgivningar, och här får du fantastiska spamöjligheter och en stor pool, bra service och god mat.

Vladimir Putin gillar Barvikha Hotel & Spa

Foto: Barvikha Hotel

Barvikha besöks ofta av medlammar av den ryska eliten och överklassen, och till och med Vladimir Putin har varit gäst här. Hotellet är på inget sätt vräkigt men håller hög klass, och här får du en varm och välkomnande atmosfär, öppna spisar och moderna ryska inredningsdetaljer. Rummen är väldigt fina och ganska stora, och de flesta har privat terrass och stor säng. Om du betalar lite extra kan du både få eget bubbelbad, bastu eller massage på rummet.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

More from BusinessClass.com