10 av Singapores bästa hotell

31. Dec 2016
by BusinessClass

Singapore är en av världens mest kosmopolitiska och intressanta städer. Staden är en stat i sig själv med havsgräns till Malaysia och Indonesien. Singapore har sin egen unika karaktär och är Sydostasiens minsta land. En intressant destination och Singapore erbjuder mer än bara en stopover. Det är en stad med stora kontraster: här finns skyskrapor och jungel, historiska tempel och moderna arkitektoniska mirakel. Här får du spännande gastronomi, shopping och ett spännande nöjesliv. Klimatet är dessutom subtropiskt Vi har tittat förbi tio av stadens bästa hotell i lyxkategorin - kanske blir du frestad att bo här i ett par dagar nästa gång du kommer förbi Singapore på väg till andra destinationer ännu längre bort?

Shangri La Hotel Singapore 9.3

(Betyget kommer från vad gästerna har sagt och kommer från vår hotellsektion. Högsta betyget är 10)

Ett fantastiskt 5-stjärnigt hotell beläget i en enorm tropisk trädgård. Hotellkedjan Shangri-Las kanske finaste hotell är inte bara ett av Singapores bästa hotell men kanske ett av världens bästa.

Shangri-Las hotell i Singapore

Foto: Shangri-La

Gå en promenad genom den härliga trädgården, njut av hotellets spaanläggning och ät på en av de fyra restaurangerna. Sektionen Tower Wing blir restaurerad i starten av 2017 - kanske är det här du ska bo när du bor på hotellet?

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Raffles Hotel Singapore 9.2

Raffles är Singapores mest berömda hotell. Namnet har hotellet fått efter Singapores grundläggare Sir Stamford Raffles. Raffles Hotel är själva sinnebilden av ett romantiskt hotell i Asien och hotellet är och har alltid varit ett favorithotell hos dom med mycket pengar och kungliga.

Raffles Hotel i Singapore

Foto: Raffles Hotel

Hotellet öppnade år 1887 och har sedan dess genomgått många renoveringar. Nästa stora uppfriskning sker under 2017 och det betyder att du måste vänta till mitten av 2018 före du igen kan checka in. Men så öppnar man med pompa och ståt har man lovat!

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Four Seasons Hotel Singapore 9.2

Ett elegant hotell med läge på trevliga Orchard Boulevard med sina många träd. Four Seasons är lite av en oas i den annars så pulserande staden.

Four Seasons Hotel Singapore på Orchard Boulevard

Foto: Four Seasons

Här kombinerar man tidlös lyx med moderna faciliteter och rummen och sviterna håller helt klart Four Seasons-standard. Det finns ett läckert spa och en väldigt trevlig bar. Hotellet har två imponerande restauranger: One-Ninety Restaurant som serverar europeiska och asiatiska rätter och nyligen renoverade Jiang-Nan Chun med speciell inriktning på mat från Kantonprovinsen i Kina.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Capella Singapore 9.2

Med sin kombination av klassisk kolonialstil och modern lyx är  Capella Singapore ett ganska unikt hotell - och så har man ju också den stora tropiska trädgården till att understryka stämningen. Ute i trädgården träffar du antagligen på en av hotellets påfåglar när du strosar runt och njuter allt det gröna och de många skulpturer som står här. Nära hotellet brusar havet och ger frisk luft och kanske lite svalka på varma dagar.

Capella Singapore

Foto: Capella Hotels

Här finns massor av faciliteter: restauranger och barer, man har sin egen strand, fitness, två 18-håls golfbanor och tre pooler. Och hur bor man då? Det är bara att välja: ett "vanligt" rum, en svit eller en egen villa kan bokas. Man har förstås också ett fint spa på Capella.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

The Fullerton Bay Hotel 9.2

Det här är ett modernt hotell nere vid vattnet, 100 rum stort och nära Singapores affärsdistrikt. Fullerton Bay är systerhotell till det historiska Fullerton Hotel som vi skriver om lite längre ner.

Utsikt över Marina Bay från baren Lantern Rooftop Bar

Foto: Fullerton Hotels

Det bästa med det här hotellet är nog läget och utsikten över Marina Bay, och helst från baren Lantern Rooftop Bar. Rummen är ytterst eleganta och som kronan på verket finns en 25 meter lång pool på taket att simma i. När du beställer ditt rum var noga med att se till att du får ett rum med utsikt över vattnet. Kostar ofta lite extra men det kommer du inte att ångra.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Pan Pacific Singapore 9.1

Här får du erkänt bra service och stora och fina rum, en rad olika barer och restauranger på detta fantastiska hotell med fem glänsande stjärnor. Läget är också här med utsikt över Marina Bay och hotellet har flera gångar valts till The World’s Leading Business Hotel vid World Travel Awards.

Poolen på Pan Pacific Singapore

Foto: Pan Pacific

Besök gärna Atrium Bar - det är Singapores längsta bar och förutom cocktails, vin och öl serverar man läckra smårätter och munsbitar. Poolen på taket är en upplevelse på hotellet, och man har till och med sin egen tennisbana. Och förstås ett spa.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

The St Regis Singapore 9.1

St Regis ska du boka om du vill bo nära Singapores bästa shopping och centrum av staden. Ytterst elegant lyxhotell med en diskret atmosfär - här riskerar du inte att bli omkullsprungen av en grupp turister med selfiestänger.

LaBrezza på St Regis Singapore

Foto: St Regis

Hotellet har 229 rum och sviter, man erbjuder butlerservice och det finns ett elegant spa. En av Singapores bästa restauranger ligger också här - den heter LaBrezza (brisen) och som namnet antyder serverar man här rätter från det klassiska italienska koket tillsammans med ett imponerande urval av italienska viner.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Ritz-Carlton Millenia Singapore 9.1

Om du gillar ovanligt designade hotell är det här du ska bo i Singapore. Arkitekten Kevin Roche har uttänkt detta fantastiska hotell med utsikt över Marina Bay.

Ritz-Carlton Millenia Singapore vid Marina Bay

Foto: Ritz-Carlton

Hotellet osar av stil, pengar och läcker design in i minsta detalj. Här får du en blandning av asiatisk lyx och moderna facilteter, och de flesta av de 608 rummen har dessutom härlig utsikt över stadens centrum eller Marina Bay. En annorlunda detalj med det här hotellet är konsten: man har över 4000 konstföremål på hotellet placerade i gångarna, i lobbyn och i andra gemensamma utrymmen.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Mandarin Oriental Singapore 9.0

Också här är vi vid Marina Bay och Mandarin Oriental ligger dessutom precis vid shoppingcentret Marina Square Shopping Mall. Hotellet har 527 rum och sviter, 6 restauranger och barer och en fantastisk spaanläggning.

Mandarin Oriental Singapore

Foto: Mandarin Oriental

Om du har råd ska du boka in dig så du får ett rum på våning arton eller högre. Så får nämligen tillgång till The Oriental Club Lounge: Singapores största hotellounge på nittonde våningen.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

The Fullerton Hotel Singapore 9.1

Adressen är 1 Fullerton Square och hotellet liknar ett neoklassiskt palats men blev faktiskt byggt så sent som 1928 och var länge Sinagpores huvudpostkontor. Fullerton är ett av Singapores mest kända hotell.

Poolen på Fullerton Hotel Singapore

Foto: Fullerton Hotels

Rummen och sviterna har utsikt antingen över hotellets innergård eller ut till Singapores skyline. Det finns tre restauranger men den bästa är nog Lighthouse Restaurant & Rooftop Bar och det är på grund av utsikten - den ligger nämligen på taket av hotellet. Poolen är 25 meter lång och erbjuder svalka på varma dagar - och även från den ser du Singapores skyline i fjärran.

Se fler bilder från hotellet och beställ ditt rum här

More from BusinessClass.com