10 av Phukets bästa resorthotell

24. Feb 2017
by BusinessClass

Phuket är den största, mest välkända och mest välbesökta ön av turister i Thailand. Här får du 10 av Phukets bästa resorthotell.

Phuket har genom åren fått ett lite luggslitet rykte som ett ställe där det mesta handlade om festande ungdomar och massturism, men nu gör man mycket för att ändra bilden av destinationen och målet är att bli betydligt mer upmarket än low budget. Det har börjat dyka upp fina resorthotell med väldigt många stjärnor på axlarna och publiken är ibland dom som gärna vill visa upp att de har råd, men oftast bara vanliga människor som vill njuta av förstklassiga faciliteter och god mat. Phuket har dessutom fantastiska möjligheter för att snorkla och dyka, man kan uppleva djungel och fin natur runt husknuten och så har ju Phuket ett överflöd av mat och inte minst många barer och nattklubbar om man vill roa sig. Här är vår tio-i-topp lista över spännande hotell i Phuket. De betyg du ser kommer från gäster som har bott på hotellen och hämtas från vår hotellsektion.

  1. 1. Trisara Hotel Phuket 9.9

Boutiquehotellet ligger vackert mellan prunkande grön djungel och det till synes oändliga havet. Läget är på Phukets nordvästra kust. Hotellet har precis öppnat igen efter att blivit renoverat och det har resulterat i en ny fräsch look och en helt ny restaurang.

Solnedgång vid infinitypoolen

Resortet har privata villor med egna pooler men också sviter och rum i lite olika prisklasser. Generellt är stilen ren och enkel och känns sofistikerad. Trisara Hotel är med rätta stolt över sin restaurang som serverar rätter från lokalområdet - det betyder att man främst har fisk och skaldjur på menyn.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. 2. Amatara Resort & Wellness 9.2

Amatara Resort är ett supertrevligt hotell med fokus på wellness. Det ligger lite undangömt i ett lugnt hörn på östra Phuket. Det är lika mycket ett familjehotell som ett hotell för par eller nyförälskade.

Ocean View Pool Villa på Amatara Resort Det finns 22 paviljonger, 48 sviter och 35 privata Pool Villas att välja mellan. Gemensamt för de flesta av dom är den magnifika utsikten över havet och den läckra inredningen som har lockat gäster som Leonardo DiCaprio, Elizabeth Taylor och Pierce Brosnan. Om du beställer en Pool Villa får du din egen infinitypool men hotellets största attraktion är nog det 2.000 m2 stora spacenter man är så känt för. Här kan man få det mesta inom wellness och avslappnande behandlingar. Det man erbjuder av mat och dryck på hotellet har fokus på att vara inte bara gott men också nyttigt.

  1. 3. The Surin Phuket 9.2

The Surin ligger på en av Phukets finaste stränder på västra delen av ön. Här semestrar du under palmernas skugga och kan titta ut över Andamansjön.

Poolen på The Surin The Surin erbjuder elegant boende i avskilda lite mindre hus precis vid vattnet och stilen är diskret lyx när det är som bäst genomfört. Servicen är förstås perfekt och den möter du hos alla de faciliteter hotellet förfogar över: man har ett spa, en restaurang, pool, gym, yogalektioner och meditation och om man vill vara lite sportig kan man exempelvis spela tennis eller windsufra.

  1. 4. Andara Resort Villas Phuket 9.8

Andara Resort ligger bara två minuters promenad från Kamala Beach som är en liten men ändå mycket levande stad på Phukets västkust. Andara Resort är absolut ett av de allra bästa hotellen på ön och det märks på det klientel man attraherar och på priserna. Du kan bo i en av villorna eller sviterna men servicen och hotellets faciliteter är de samma för alla gäster - och här kommer du inte känna att något fattas.

Pool Villa Andara passar för de flesta men barnfamiljer med små barn kommer kanske inte känna sig bekväma här. Värt att nämna är att en del av sviterna har egen pool på taket (kan man fråga efter när man beställer) och om du beställer en villa (finns från tre till sex sovrum) får du egen hushållerska och din egen kock. Omgivningarna är gröna och lummiga och på hotellet finns förstås en pool och ett fitnesscenter. Ett erbjudande hotellet har man kan överväga är att åka med på en av de utflykter med båt man arrangerar till små stränder där du kommer ha hela stranden för dig själv - jo de finns fortfarande på Phuket.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. 5. Anantara Layan Phuket Resort 9.4

Detta är pckså ett förhållandevis exklusivt hotell och läget är på en av Phukets minst kända stränder. Man har 30 rum och sviter samt 47 magnifika Pool Villas och hela fyra restauranger och barer samt ett stort spa. Läget är hissnande vackert mellan det blå havet och bergen i bakgrunden.

Anantara Layan - imponerande hotell Anantara Layan erbjuder en stor upplevelse. Du vaknar till ljudet av fågelsång och ser solen bryta igenom dimmorna över bergen, går ner till poolen för ett dopp och äter en läcker frukost som innehåller färsk frukt och kanske en nybakad croissant. Senare på eftermiddagen windsurfar du kanske och avslutar dagen med en sundowner - en Mai Tai passar det ?- och ser solen gå ned i horisonten.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

6. Sri Panwa Phuket 9.3

Sri Panwa ligger på udden Panwa på Phukets sydöstra kust och erbjuder avslappning ganska långt från de flesta andra turister som besöker ön. Hotellet ligger inbäddat bland tropiska växter och djungelliknande områden och har 52 villor nära hotellets egna strand med kritvid sand. Man har tre pooler och här kan du träffa på likasinnade: gäster från hela världen som vill ha det lite extra bra på semestern - och har råd att betala vad det kostar. Phukets hippaste resorthotell? Ja kanske det.

Utsikt från din egen pool Sri Panwa är populärt hos en del kändisar och andra VIP- både Rihanna och Snoop Dog har bott här. Hotellets främsta argument är kombinationen av lyxiga omgivningar och de fantastiska kulinariska möjligheterna. Man har sex restauranger och barer och en av dom skall nämnas lite extra: Baba Nest är kanske en av Asiens bästa och mest glamorösa barer. Som tilltugg till drinken serverar man en modern tolkning av olika mexikanska snacks och smårätter, men det mest fantastiska är läget där man tycker sig sitta och sväva bland molnen och utsikten är....extraordinär.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. 7. Kata Rocks 9.5

Kata Rocks känns ganska mycket som ett hotell som kunde ligga någonstans i medlehavsområdet i stilen. Hotellet ligger insprängt i klipporna över Kata Beach på Phukets västkust. Stilen är modern och villorna har generöst många kvadratmeter att bo på. Man har också ett ultramodernt spa.

Bo här på Kata Rocks kanske? Beställ ett Ocean Loft med ett sovrum. Villorna (som heter Sky Villas) är inte bara snyggt inredda - man har passat på att bygga in en del smarta lösningar i väggarna. Köken är av senaste snitt och man kan kontrollera både ljus, temperatur och gardiner geom några knapptryckningar. Hotellets spa är också väldigt fint: vi rekommenderar att du googlar för att se allt vad man kan erbjuda - men när man exempelvis har behandlingen "Chakra Wellbeing in Chromotheraphy Chamber" på menyn forstår du nog att den är omfattande.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. 8. The Naka Island A Luxury Collection Resort & Spa Phuket 9.1

The Naka Island Resort ligger faktiskt inte på själva Phuket men på Naka Yai som är en liten ö öster om Phuket. Läget gör förstås att du här kan få lugn och ro, och det är också det enda hotellet på ön. Badar gör du från stranden vid Phang Nga Bay.

Sea View Pool Villa på Naka Island Resort Det tar ungefär en kvart att transporteras från marinan Ao Por på Phuket och så snart du stiger i land märker du lugnet och den speciella atmosfär som råder här. Du kommer bo i en av hotellets 67 villor, alla med egen pool och bubbelpool. Naturen är så att säga en del av hotellet vilket ger en avslappnad och naturlig atmosfär. Av faciliteter kan nämnas de tre restaurangerna och spaanläggningen. Det finns inte så mycket att göra på Naka Yai än att njuta av livet, naturen och de ytterst behagliga omgivningarna på hotellet.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. 9. Keemala 8.9

Sedan man öppnade för två år sedan har Keemala varit på många livsnjutares lista över "hotell man ska ha bott på". Och det är en stor upplevelse att exempelvis träda in i sin Bird´s Nest Villa där den ligger omgiven av träd och natur på pålar mitt i allt det gröna. Det finns många bilder från besökare på nätet där man kan se hur man kan ligga i sängen och blicka ut över poolen och den omgivande naturen.

Övernatta tillsammans med fårglarna i en Bird’s Nest Villa Resortet håller en miljövänlig profil och har fokus på wellness och välbefinnande - både fysiskt och mentalt. Förutom spabehandlingar kan du få yogaundervisning eller bli bättre på att utöva pilates eller meditation men även få grundläggande träning i thaiboxning. En väldigt sympatisk detalj är att man har förstått hur välgörande bra vin kan vara för både kropp och själ: man har en ganska imponerande vinkällare med både ekologiska thailändska viner och mer traditionella flaskor från Europa, USA och Australien.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

  1. 10. Six Senses Yao Noi 9.9

Det här är ett drömresort på ön Yao Noi som ligger ungefär mitt emellan Phuket och Krabi. Six Senses Yao Noi erbjuder rustik lyx med ett läge som tar andan ur dig. Man har 56 villor utspridda över en djungeltäckt bergssida och alla har förstås egen pool och en väldigt hög grad av avskildhet. Lyxigt och mysigt på en gång.

Så här kan du bo på Six Senses Yao Noi Inkluderat i det du betalar för att bo här är din egen butler som utan problem kan arrangera det mesta du kan tänka dig att uppleva. Spabehandlingar, kanske kan vi fresta med en båtutflykt eller en vandring med en van guide genom djungeln? Man har bara en restaurang på hotellet men många andra faciliteter: ett fint spa, en liten snackbara nere vid stranden, bibliotek, pool med fin utsikt, vinkällare, gym och tennisbana.

Se fler bilder från hotellet och beställ din vistelse här

More from BusinessClass.com
Qatar Airways image
Airline Review
Review of Qatar Airways Business Class

Known for its famed, enclosed and unique Qsuite, lavish lounges and impressive inflight service and dining, Qatar Airways Business Class...

Read more

J.K. Place Roma image
Hotel Review
Review of J.K. Place Roma

If you are looking for a discreet, private bolthole when visiting Rome rather than one of the larger grand dame properties, then take a...

Read more

Qatar Airways - save up to 20% on Privilege Club fares image
Fly Business Class for Less!
Qatar Airways - save up to 20% on Privilege Club fares

BusinessClass.com helps you save up to 20% on Qatar Airways worldwide fares - for a limited time only!Privilege Club members with Qatar...

Read more