10 av New Yorks bästa hotell

2. Dec 2016
by BusinessClass

New York, New York. Inom resebranschen är det många som kallar New York för en av Stockholms mest populära förorter - så många svenskar reser nämligen hit varje år för att shoppa, roa sig, äta och allt annat man kan göra i den här staden. En del vill gärna se tjuren vid Wall Street, andra vill stå på Times Square, några vill se en show på Broadway men gemensamt för alla besökare är att de kan välja mellan ett enormt utbud av museer, attraktioner, nöjen, restauranger och kanske världens bästa shopping. New York har fem stadsdelar eller boroughs (Brooklyn, Queens, Manhattan, The Bronx och Staten Island) men de flesta väljer att bo på Manhattan. Och det är också på Manhattan vi har alla hotell i den här översikten: några av stadens bästa 5-stjärniga hotell. Hotell är aldrig billigt på Manhattan och det är inte de här hotellen heller. Men man har väl lov att drömma?

The Surrey (9.4)

 (Betyget avspeglar den rating hotellet har i vår hotellsektion. Toppbetyget är 10) Det här är en ganska okänd hotelladress. Hotellet ligger i ett hus från 1926 på eleganta Upper East Side på Manhattan. The Surrey ligger bekvämt för dig som vill bo nära Central Park och nära stadens finaste museer och gallerier - The Met och Guggenheim exempelvis.

The Surrey, New York Detta tidlösa hotell har varit adressen för många New York-kändisar och profiler som John F. Kennedy, Bette Davis och franska Claudette Colbert. Hotellet har kanske New Yorks bästa service och inte minst några av stadens mest lyxiga rum och sviter - och så har man också Michelinrestaurangen Café Boulud som har fokus på rätter från det franska koket.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

Lotte New York Palace (9.1)

Här kombinerar man nytt och gammalt och Lotte har för övrigt precis renoverats till 2016-standard. Huset som hotellet ligger i uppfördes 1882 eller ska vi inte hellre säga palatset - en mycket imponerande byggnad inspirerad av palatset Palazzo della Cancelleria i Rom.

Rum på Lotte New York Palace Detta legendariska New York-hotell har hela 909 rum och sviter och en rad olika restauranger och andra spännande kulinariska möjligheter att välja mellan. Under hotellets välkända stora trappa (googla grand staircase lotte hotel så ser du) ligger en trevlig cocktaillounge och man har även ett bageri/konditori på Lotte. Lyxigt spa och fitnesscenter finns också såklart. Om du bor i hotellets torn kan du bo högt över stadens gator: här finns 176 rum fördelade på 55 våningar.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

Conrad New York (9.4)

Conrad ligger i området Battery Park City med utsikt över Hudsonfloden. Här finns inga rum, bara sviter och hotellet är ett ypperligt exempel på hur lyx kan kännas i New York. Modern konst hänger lite överallt på hotellet så man känner sig ibland som en gäst på ett galleri (ett väldigt dyrt galleri) när man träder in i sin stora svit. Servicen på hotellet är naturligtvis formidabel.

Utsikt över Hudsonfloden - terrassen på Conrad New York

  Om du beställer en Hudson River View Suite får du en fantastisk utsikt över floden och besök gärna hotellets restaurang ATRIO som har fokus på mat och vin från Medelhavet. När dagen går mot sitt slut kanske du tittar forbi Loopy Doopy Rooftop Bar som (som namnet antyder) ligger på taket. Kul detalj för manliga gäster: hotellet har en typisk amerikansk barbershop. Passa på att trimma polisongerna och mustaschen!

Se fler bilder och beställ ditt rum här

The Knickerbocker (9.4)

Det här är ett legendariskt New York-landmärke vid Times Square och hotellet har en fascinerande historia. Här har politiker gjort upp bakom kulisserna, filmstjärnor upptäckts, oljemagnater köpt och sålt imperier och säkert är att här har druckits många Dry Martini - den föddes nämligen här på hotellet hävdar man. Det var 1906 det röda tegelstenshuset uppfördes i den stil man brukar kalla beaux-arts, en rikt ornamentarad byggstil man också kan hitta om man tittar forbi tågstationen Grand Central i New York.

The Knickerbocker - ikoniskt hotell i New York The Knickerbocker har 330 lyxiga rum och sviter - många av dom har av naturliga skäl en ganska häftig utsikt över Times Square. Möblerna är klassiska men snygga och så är det ovanligt högt till taket i de flesta av rummen - det känns lyxigt. Hotellet restaurang heter The Knick och leds av stjärnkocken Charlie Palmer, som koncentrerar sig på amerikanska rätter så förvänta dig stora stekar, hamburgare och cheesecake. Man har också ett café som heter Jakes nere på bottenvåningen vid lobbyn, kan vara bra att veta när du har tröttnat på Starbucks (som det finns nästan 200 av på Manhattan!). Vi skrev ju om häftiga takterrasser för några veckor sedan här på BusinessClass, och kanske borde vi ha nämnt Knickerbockers takbar St Cloud på den sidan.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

The St Regis New York (9.4)

Under mera än en sekel har St Regis New York varit en symbol för stil och god smak i Manhattans Midtowndistrikt. Hotellet ligger på dyra adressen Femte Avenyn, i hjärtat av New Yorks dyraste shoppingområde men också nära massor av underhållning och en del kulturella erbjudanden. St Regis är för många det finaste hotellet i hela New York - inte det mest moderna eller mest trendiga, men det mest klassiska och med en hotellkänsla som bäst kan beskrivas som New York Chic.

Lobbyn på St Regis New York Hotellet ser pompöst ut redan från gatan. När man glider in genom entrén från Femte Avenyn kommer man in i en stor lobby i marmor fylld med detaljer och utsmyckningar i bladguld och med stora kristallkronor hängandes från taket. Det känns lite som att komma in på ett slott. Ett ultralyxigt hotell med tidlös atmosfär.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

Langham Place New York Fifth Avenue (9.3)

Även detta hotell ligger på Femte Avenyn och i Midtown. Langham Place New York ska du välja om du vill ha promenadavstånd till exempelvis Central Park, Rockefeller Center och alla teatrar och musicals på Broadway. Hotellet är ett höghus byggt i kalksten 57 våningar högt. Ett elegant hus som har den där New York-känslan över sig.

Langham Place New York på Femte Avenyn Rummen och sviterna håller förstås hög standard och om du är van att sova i en svensk Dux-säng kommer du känna dig som hemma. Badrummen är stora, byggda i marmor och med "regnskogsduschar" . När du beställer fråga om du kan få ett rum med utsikt över just Femte Avenyn. Om det inte går ska du inte vara besviken - de flesta rummen har ganska häftig utsikt över Manhattans skyline och fönstren på rummen är större än normalt på ett hotell. Om du bliver hungrig på hotellet kan du besöka Ai Fiori, Restaurangen har tilldelats Michelinstjärnor och man fokuserar på medelhavsköket. När du trött och öm i fötterna kommer tillbaka från en dag ute på stadens gator byter du bara om till badrock och tofflor och går ner till hotellets spa.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

The Peninsula New York (9.3)

Peninsula ligger också ved Femte Avenyn men i höjd med 55:e gatan och du kan snabbt se var det ligger genom att speja efter de två kinesiska lejonskulpturer som bevakar ingången. Lejonen ska skydda hotellet och dess gäster från onda andar sägs det. Andan på hotellet är också väldigt trevlig och gemytlig så det kanske hjälper. På hotellet finns ett fint urval av barer, restauranger och lounger kan vi nämna.

Peninsula New York Om du har en mycket forstående bank eller kanske har vunnit i lotto (vi vet faktiskt inte vad det kostar men vi gissar på en hel del) kanske du beställer ett par nätter i hotellets Fifth Avenue Suite. Så får du bland annat matsal med plats till tio gäster, stort vardagsrum med förstås första parkett-utsikt över Femte Avenyn och ett kök i gourmetklassen som kan vara bra att ha när din inhyrda kock ska trolla fram lite nattmat. Om du hade tänkt att hålla fest i New York kan du hyra in dig på hotellet och ni kan vara många gäster: man har

Se fler bilder och beställ ditt rum här

The Pierre, A Taj Hotel New York (9.3)

The Pierre öppnade 1930 och är ännu ett av New Yorks klassiska hotell. Läget är fint med utsikt över Central Park.

The Pierre, A Taj Hotel New York De 189 rummen och sviterna är stora, stiliga och möblerade i en blanding av nytt och gammalt. Låt dig väl smaka i den italienska restaurangen Sirlo som har en omfattande samling klassiska italienska viner eller sjunk ner i en av de bekväma fåtöljerna och beställ en Manhattan eller kanske en afternoon tea i kombinerade baren och loungen Two E Bar/Lounge. Les Clef d’Or heter hotellets conciergeservice, och man kan just det som namnet betyder: öppna de flesta dörrar i staden vare sig du vill ha tag på en biljett till kvällens operaföreställning eller något annat.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

The Chatwal a Luxury Collection Hotel New York City (9.3)

Detta 5-stjärniga hotell mitt på Manhattan ligger fint på 44:e gatan precis vid Broadway och en kort promenad från Times Square. Det är ett fantastiskt hotell med art deco-detaljer från 1930-talet och man har dessutom bara 76 rum och sviter vilket gör det till en lite mer intim upplevelse. Både bar och spa finns det också.

The Chatwal a Luxury Collection Hotel New York City I huset låg tidigare Lamb's Club som är en slags medlemsklubb för folk som arbetar med eller på en teater. Klubben bildades 1874 och existerar fortfarande. Som en liten hyllning till den perioden har hotellet restaurangen Lamb's Club Bar and Restaurant med bilder och minnen från husets historia. Spaavdelningen Red Door Spa är inte jättestor men har trots allt det mesta man kan önska sig av behandlingar och avkoppling.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

The Mark (9.3)

The Mark ligger på en av stadens dyraste adresser på Upper East Side ett långt stenkast från Central Park och Metropolitan Museum.

The Mark på Upper East Side The Mark erbjuder högklassiga rum i ytterst eleganta omgivningar och man erbjuder även privat limousineservice till och från den flygplats man landar på, en skönhetssalong, egen frisör (The Frederic Fekkai Salon) och ett litet fitnesscenter. Hotellets restaurang heter The Mark Restaurant by Jean Georges och här har man fokus på europeiska rätter - vi förmodar att det ofta betyder franska och italienska. Hotellets trevliga bar är öppen fram till två på morgonen under helgarna - den måste vi besöka nästa gång vi är i New York.

Se fler bilder och beställ ditt rum här

More from BusinessClass.com