10 av de bästa och lyxigaste skidhotellen i världen

21. Oct 2016
by BusinessClass

Vintern är på väg, i alla fall om man bor här på norra halvklotet. Det betyder att det är dags att ta fram skidorna igen, kolla bindningarna och boka in nåt trevligt skidhotell. Varför inte ett lyxigt skidhotell? Det är få saker som är så trevliga som att komma ner från berget och backen med trötta ben, och så ta av sig skidorna och gå in på sitt varma hotell. Kanske värma upp sig med en glühwein framför brasan, sätta sig i en bastu eller i ett ångbad och bara slappna av. De flesta av oss på redaktionen gillar skidsport, och vi vet att vi gillar riktigt bra hotell. Så därför gjorde vi den här listan. Se om du kanske hittar ditt nästa skidhotell här?

  1. Four Seasons Resort Whistler, Kanada

     (9.3 i genomsnittligt betyg i hotellsektionen)

  2. Den ganska intima skidorten Whistler med sina trevliga gågator i

     British Columbia i Kanada är Nordamerikas största skidresort. Förutom sina fina backar har staden massor att erbjuda. Golf på sommaren, hundratals butiker, det finns ett stort urval barer och restauranger och aktiviteter året runt.

  3. Four Seasons Resort Whistler   Bara ett snöbollskast från Whistler Blackcomb ligger Four Seasons Resort Whistler, ett av hela regionens bästa hotell. Här finns skid-conciergeservice och "valet parking" för dina skidor. Rummen är stora och har ofta imponerande utsikt över bergen, och det finns både minibar och gratis bad- och skönhetsprodukter i badrummen av högsta kvalitet. Hotellet erbjuder också spa och ett utomhus bubbelbad, perfekt när man ska runda av en skön dag ute i naturen.

Beställ här

Hotel Manali, Courchevel Moriond 1650, Frankrike

(8.9 i genomsnittligt betyg i hotellsektionen)

Läget är i de Tre Dalarna (Les Trois Vallées) och det 5-stjärniga Hotel Manali ligger vid foten av pisterna vid Courchevel Moriond 1650. Stilen är i traditionell chalet-stil, och man har bara 36 rum. Hotellet har en uppvärmd inomhus pool, ett stort spa, fitnessrum och en liten lounge.

Hotel Manali vid Courchevel 1650

Detta familjevänliga hotell har en trevlig restaurang öppen under för lunch och middag, och man har en härlig terass där man kan äta om solen tittar fram. Dessutom två barer - och golfbana om du kommer hit på sommaren. Möjlighet för att hyra skidor och annan utrustning, och med hotellets läge direkt vid pisten finns här alla förutsättningar för en perfekt skidsemester.

Beställ här

The Alpina Gstaad, Schweiz (9.8 i genomsnittligt betyg i hotellsektionen)

Det lyxiga men ändå ganska diskreta Alpina Gstaad har 56 rum och ligger i Oberbortområdet i staden - hotellet öppnade 2012, och vid öppningen var det det första nya lyxhotellet i Gstaad på ett århundrade.

Diskret och elegant - The Alpina Gstaad Magnifika utsikter bjuds man som gäst från alla hotellets tre restauranger, och även från cigarrloungen och baren. De stora balkonger som alla rum har erbjuder det samma. Rummen är inredda i modern schweizisk alpstil, med snidade trätak och stora fönster som bidrar till den hemtrevliga känslan på hotellet. Man äter gott och rustikt i restaurangen The Stübli, och hoteller erbjuder även ett asieninspirerat spa - Six Senses.

Beställ här

The Little Nell, Aspen, Colorado

(9.4 i genomsnittligt betyg i hotellsektionen)

Läget är perfekt vid foten av Aspen Mountain, The Little Nell är det enda skidhotellet i Aspen där du kan komma direkt ut till pisten från ditt hotell. Detta extremt genomförda hotell har allt i våra ögon.

The Little Nell i Aspen, Colorado

Eleganta rum med stora sängar, öppen spis, badrum i marmor, högteknologiska lösningar på rummen och balkonger med utsikt över Aspen centrum eller bergen. Om du uppgraderar til en svit får du även din egen bubbelpool och en dusch med inbyggt ångbad. Andra faciliteter på hotellet är en skid-concierge, gratis utlåning av cykel, utomhus uppvärmd pool och ett bubbelbad. Det finns en huvudrestaurang, en lite enklare taverna och tre barer. Detta är 5 stjärnor när det är som allra bäst.

Beställ här

Grand Tirolia Kitzbuhel, Österrike

 (9.2 i genomsnittligt betyg i hotellsektionen)

Kitzbühel är ju en av världens mest kända skidorter, och här ligger Grand Tirolia Kitzbühel. Läget är bredvid 18-hålsgolfbanan Eichenheim, en av Europas kanske vackraste banor. Hotellet är på en och samma gång modernt och komfortabelt.

Herbarium Cocktail-Bar på Grand Tirolia 82 lyxiga rum har hotellet men utan att det bliver för glittrigt. En av anledningarna till boka in sig här är maten: man äter traditionella tyrolrätter på golfklubbens restaurang, och på själva hotellet är det restaurangen Eichenheim som gästernafyller upp på kvällarna för att njuta av internationella och regionala specialiteter. Om du gillar champagne till frukost, ingår den som ett naturligt tillbehör till din müsli, kaffe och croissant - eller vad du nu helst äter till frukost.  Herbarium Cocktail-Bar är stället där man hänger senare på kvällen.

Beställ här

Grand Hotel Zermatterhof, Schweiz

(9.3 i genomsnittligt betyg i hotellsektionen)

5-stjärniga Grand Hotel Zermatterhof öppnade redan 1879 och kallar sig själva för "Det lilla stora hotellet". Det ligger bara tio minuters promenad från skidområdet Zermatt-Matterhorn och detta historiska hotell har tennisbanor, wellnessområde och spa med bastu och bubbelbad - och pool.

Grand Hotel Zermatterhof i Zermatt Alla eleganta rum på hotellet har utsikt över bergen, och man erbjuds ett par varma tofflor på rummet, och det finns en välsorterad minibar att välja från. Sviterna har öppen spis och ännu mer påkostade möbler. Men lämna ditt bekväma rum och gå ner till baren Rueden Bare, eller är middag på restaurangen Prato Borni.

Beställ här

W Verbier, Schweiz

 (9.1 i genomsnittligt betyg i hotellsektionen)

Verbier är nästan lika mycket besökt för sin skidåknings skull som för sitt nöjesliv och allt annat man kan göra. Verbier är kul men ibland lite snobbigt. W Verbier har 123 rum och är ett av stadens mest eftertraktade hotell att bo och synas på.

Urban chic: W Verbier Hotellet breder ut sig på fyra chaletliknande intilliggnade hus, och är kedjans första alpina resorthotell i Schweiz. Känslan är väl bäst beskriven som "urban chic" med fortfarande med en lätt rubust alpstil i väggarna. Rummen är stora och moderna med lyxiga sängar, stora badrum och stora balkonger byggda i trä. Det finns en restaurang med två Michelinstjärnor, bar, café, spa med nio individuella behandlingsrum och pool både inomhus och utomhus.

Beställ här

Val de Neu, Baqueira Beret, Naut Arc

, Baqueira Beret, Naut Aran, Spanien (9.2 i genomsnittligt betyg i hotellsektionen)

Här är vi i hjärtat av Pyrenéerna. Orten Baqueira-Beret är en favorit bland spanska skidentusiaster - och även hos det spanska kungahuset. Hotellet Val de Neu med sina 5 stjärnor är så bra, att det håller kunglig standard.

Val de Neu - här checkar vi gärna in Bara 50 meter från liften ligger hotellet, och fast det är lyxigt är stämningen hemtrevlig. Det finns spa, fyra restauranger (en av dom är speciellt anpassad för barnfamiljer) och ett loungeområde vid en stor öppen spis. För dom som fortfarande röker, finns också ett speciellt rökrum. Rummen är riktigt bra och i modern stil, med generöst användande av trä för att skapa den där genuina skidhotellkänslan.

Beställ här

Kempinski Grand Hotel des Bains, St. Moritz, Schweiz

(9.2 i genomsnittligt betyg i hotellsektionen)

St. Moritz har två gånger varit värd för vinter-OS, och staden ligger i dalen Engadin. St Moritz är en chic och elegant skiddestination, och med sin frusna sjö på vintern och fina förhållanden för inte minst längskidåkning attraherar staden alla möjliga kategorier av gäster, dock med en övervikt af gäster som inte bryr sig så mycket om vad det kostar.

Kempinski Grand Hotel des Bains: lyxhotell i St Moritz Kempinski har tre gourmetrestauranger, ett fantastiskt spa och 184 rum och sviter. Kempinski Grand Hôtel des Bains är ett av alpernas absolut finaste hotell och har allt man kan forvänta sig av ett hotell i den här prisklassen. Utanför dörren väntar hundratals kilometer pister, och kombinationen av landskapet, hotellet och läget är svårslagen.

Beställ här

Cristallo Hotel Spa & Golf, Cortina d'Ampezzo, Italien

(9.1 i genomsnittligt betyg i hotellsektionen)

Cortina har existerat i över 1000 år, och läget är i hjärtat av Dolomiterna. Staden är en magnet för skidåkare och inte minst för dom som mest gillar nattlivet efter skidåkningen.

Cristallo Hotel Spa & Golf i Cortina d'Ampezzo

Cristallo Hotel Spa & Golf i Cortina erbjuder italiensk livskonst och gästfrihet i lyxklassen när den är som bäst. Rummen, servicen, maten och hela stämningen går upp i en högre enhet. Rummen är eleganta med handdekorerade väggar, parkettgolv, och badrummen är i marmor med privata bubbelbad.

Beställ här

More from BusinessClass.com