10 av de bästa hotellen i Cotswolds - ett av Englands vackraste områden

31. Dec 2019
by BusinessClass

På med tweeden, tag med pipan och boka en engelsk sportbil utan tak - vi ska ut på landet!

De flesta som besöker England landar i London eller Manchester och lämnar sällan storstädernas många möjligheter. Men England har så mycket annat, och området the Cotswolds som ligger en bra bit väster om Londonområdet nära Wales erbjuder pastorala landskap och det England vi känner igen från TV-serier som Morden i Midsomer. Lummigt, med pittoreska hus och ståtliga herrgårdar, med lokala pubar där alla känner alla och med alla möjligheter för några avstressande dagar. The Cotswolds breder ut sig över sex

counties

, eller på svenska grevskap där Gloucestershire och Oxfordshire är de mest kända. Här får du 10 härliga hotell i området - kanske ger det inspiration till vårens utlandsresa tillsammans med din partner?

Oak House No1 9.9

(Siffran är det betyg hotellet har i vår hotellsektion. Toppbetyget är 10 och det sätts av hotellens gäster) Oak House No.1 har fått massor av utmärkelser genom åren och räknas som ett av områdets bästa boutiquehotell. Fem stjärnor har man förstås och läget är mitt i den idylliska staden Tetbury i Gloucestershire.

Oak House No1 i Tetbury, Gloucestershire

Foto: Oak House No1

Det känns som ett hem borta från hemmet att komma in på hotellet, och här är det inte omöjligt att du möter en kändis i korridoren - hotellet är populärt eftersom det just inte är ett flärdigt modernt cityhotell men lite undangömt från omvärlden. Glamour möter klassisk engelsk lyx är stilen.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

East House 10.0

Detta idylliska lyxhotell är egentligen "bara" ett bed & breakfast men det har anor helt tillbaka till 1759. Det vackra stenhuset ligger i staden Broadway i Worcestershire och ligger omgivet av en fin trädgård och med blick ut över det omgivande landskapet.

East House i Broadway, Worcestershire

Foto: East House

Bara ett par minuters promenad från hotellet ligger restauranger, de lokala pubbarna och caféer där man med fordel kan dricka 5 o´clock tea. East House är den perfekta tillflyktsorten på engelska landsbygden.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

The Old Swan & Minister Mill 9.0

The Old Swan & Minster Mill är väldigt engelskt i stilen och hotellet ligger bara två och en halv mil från Oxford - som absolut ska besökas tycker vi - på ett stort grönt område. Här får du lantlig charm kombinerat med moderna faciliteter och med guldkant på det mesta. En pärla.

Old Swan & Minster Mill

Foto: The Old Swan & Minster Mill

Hotellet har precis öppnat en ny spaavdelning med bland annat en uppvärmd pool, bastu, ångbad med olika välgörande dofter, en isfontän och regnskogsduschar.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Cranbourne House 10.0

Väldigt trevligt hotell i det område man brukar kalla för "Cotswolds Venedig" (Bourton-on-the-Water), Cranbourne House erbjuder charmigt boende bara et par minuter från stadens centrum.

Cranbourne House i Bourton-on-the-Water

Foto: Cranbourne House

Man har bara sex rum, och om du bokar ett av dom får du en stor antik fransk säng med lyxmadrass och fint utrustat badrum. Hotellet är intimt och personligt och det känns som att bo hemma hos en gammal vän - det perfekta stället för en romantisk helg.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Abbots Grange 9.8

Hotellet ligger vid backarna vid staden Broadway (Broadway Hill om du letar på kartan) omgivet av stora gröna områden och i en vacker trädgård. Abbots Grange är ett av Englands mest välbevarade medeltida hus, påbörjat i starten av 1300-talet som residens för abbotten av William of Harvington.

Abbots Grange i Broadway hill

Foto: Abbots Grange

Abbots Grange har sin egen distinkta och unika karaktär och här känner man historiens vingslag och kan slappna av i de rofyllda omgivningarna. Efter en dag ute i naturen är det fantastiskt att sitta framför den öppna spisen med en varm irish coffee.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

The Northey Arms Hotel 9.4

The Northey Arms har tio rum och standarden är fem lysande stjärnor, The Northey Arms har precis genomgått en renovering och har en av områdets mest populära restauranger.

The Northey Arms i Bath

Foto: The Northey Arms

The Northey Arms har nämligen en restaurang med Michelinstjärna, och här kan du äta klassisk engelsk husmanskost som den normalt skulle serveras på den lokala pubben - men med ett modernt twist. Kocken heter Chris Alderson.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Lucknam Park Hotel Chippenham 9.4

Lucknam Park Hotel ligger i ett vidsträckt grönt område och antagligen ett av hela Englands finaste

country houses

. Hotellet är populärt bland bröllopspar och spaälskare. Läget är bara några minuter från staden Bath.

Lucknam Park Hotel – hög kvalitet

Foto: Lucknam Park

Hotellet har spännande faciliteter som sitt eget ridcenter och en matlagningsskola, och du kan välja mellan 42 unikt inredda rum och sviter. Man har två restauranger: The Brasserie och Michelin-restaurangen Park. Ett elegant och klassiskt hotell.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Mill Hay House 9.0

Mill Hay House ligger mellan de pittoreska (mindre) städerna Broadway och Snowshill. Ett förtrollande lyx-bed & breakfast med väldigt fina rum, välfriserad trädgård och autentisk atmosfär.

Mill Hay House

Foto: Mill Hay House

Här får du engelsk elegans på varje centimeter och du kommer omärkligt att upptäcka hur din engelska mer och mer låter som om du nyss blev färdig med dina studier i Oxford. Hotellets frukost är berömd.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

Burford House 8.8

Burford House är ett charmerande boutiquehotell i sten med utsökt service, fina rum och bra kök.

Burford House

Foto: Burford House

Man har bara sex rum, som är individuellt designade och inredda. Läget är på Burfords huvudgata, men det är lätt att snabbt komma ut på den omgivande landsbygden som av många anses som Cotswolds kanske mest typiska för området.

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

The New Inn Coln St Aldwyns 9.1

The New Inn är inte bara ett fint hotell - man har också sin egen pub. Det betyder besök på hotellet av de lokala och möjlighet för att äta traditionell engelsk pubmat.

The New Inn Cold St Aldwyns

Foto: The New Inn

Huset har anor från 1500-talet och har 15 rum. Boka in dig här för en trevlig helg i mysiga omgivningar - både inne på hotellet och i området vid St Aldwyns

Se flera bilder från hotellet och beställ ditt rum här

More from BusinessClass.com