Vietnam Airlines første Airbus A350 - her er deres nye business class og economy class

12. Mar 2015
by Jacob

 Vietnam Airlines første Airbus A350 har akkurat blitt ferdigmalt ved fabrikken i Toulouse. Nå gjenstår de siste installasjonene samt tester på bakken og i lufta før flyet er klart får å bli overlevert til sommeren. Vietnam Airlines blir det andre flyselskapet til å fly med Airbus A350 etter Qatar Airways

Vietnam Airlines business class på Airbus A350

Setet er av typen Sogerma Solstys, produsert av EADS, et sete som idag blant annet benyttes hos Thai Airways på deres business class på flygninger til Skandinavia. Konfigurasjonen er 1-2-1 med setene plassert i en sikksaks konfigurasjon hvilket gjør at alle passasjerer har direkte adgang til midtgangen. Setet blir horisontalt flatt (fully flat) når det legges ned. Bordet for måltidsserveringen sitter festet på veggen foran setet og ved siden av finnes et avlastningsbord for eksempelvis lesemateriell, tallerkner og glass.

Vietnam Airlines Business Class Airbus A350

Vietnam Airlines premium economy og economy class på Airbus A350

Lengre bak i flyet kommer det til å finnes både premium economy og vanlig økonomiklasse. Ikke mange detaljer har blitt sluppet i skrivende stund men economy class ser ut til å ha ni seter i en 3-3-3-konfigurasjon. Airbus A350 har praktisk sett plass for ti seter i bredden men hverken Vietnam Airlines eller noen av de andre to flyselskapene som får leveranse av Airbus A350 i år har valgt å klemme inn ytterligere et sete. Dette innebærer relativt brede seter på økonomiklasse.

Vietnam Airlines Economy Class Airbus A350

Vietnam Airlines Economy Class Airbus A350 Vietnam Airlines har bestilt totalt 14 Airbus A350, ti som kommer til å levereres direkte til flyselskapet ogh fire som kommer til å leies inn via et leasingselskap. Premiereruten med Airbus A350 blir mellom Hanoi og Paris og i følge informasjon som ble sluppet i desember går premiereturen den 30 september 2015. 

Vietnam Airlines nymalte Airbus A350-900 i Toulouse

More from BusinessClass.com