Nytt Diamantnivå og loungetilgang for sølvmedlemmer - vi oppsummerer nye SAS EuroBonus 2.0

3. Feb 2014
by Dag Christian Holm

1.april er det premiere for det som internt har fått navnet EuroBonus 2.0 - en betydelig oppfrisking av SAS lojalitetsprogram som i dag har 3,2 millioner medlemmer.

Det innføres et nytt medlemsnivå over gull, kalt EuroBonus Diamond. En annen viktig nyhet er en ny app som gjør det mulig å ringe gratis til andre EuroBonusmedlemmer. Medlemmer på gullnivå og fremfor alt på sølvnivå har en rekke nyheter å se frem i mot.

 

EuroBonus Diamond

Samler man inn mer enn 100.000 basispoeng eller gjennomfører 100 enkeltreiser i løpet av sin kvalifiseringsperiode kommer man fra 1.april til å oppgraderes til det nye medlemsnivået EuroBonus Diamond. Dette nivået gir en rekke eksklusive fordeler.

Den kanskje viktigste fordelen for Diamond-medlemmene er forbedret tilgang på bonusbilletter som gjør det langt enklere enn tidligere å kunne benytte sine opptjente poeng - særlig på langrutene hvor det ofte er vanskelig å finne plasser.

 

Tanken er at så lenge det finnes ledige seter på flyet skal man kunne bestille en bonusreise til en fast pris. Dessuten forfaller ikke poengene så lenge man har Diamond. De varer helt frem til man eventuelt får et lavere statusnivå i EuroBonus. Som Diamondmedlem får man også anledning til å gi bort et gullkort til en valgfri person, f.eks. sin partner. Dette gir vedkommende gullstatus uansett hvor mye eller lite man reiser.

Det nye Diamondnivået introduseres formelt 1.apri, men EuroBonus kommer til å vurdere sine medlemmer i et retroaktivt lys. F.eks. medlemmer som starter sitt kvalifiseringsnivå 1.februar. Innledningsvis kommer Diamond ikke til å ha et unikt prefiks (EBD), men vil ha gullprefikset EBG i en overgangsperiode. Dette for å sikre at gullfordelene fortsatt fungerer, ikke minst ved reise med andre flyselskap i Star Alliance. Det nye Diamond-prefikset er ventet å være på plass i løpet av 2.kvartal 2015.

 

Nyheter for EurBonus Sølv og Gull

Det er kanskje først og fremst for sølvmedlemmene at det kommer flest nyheter i EuroBonus 2.0. I løpet av en drøy måneds tid - rundt juletider og i hele juli og august får samtlige sølvmedlemmer adgang til SAS Businesslounger - både i Skandinavia og verden for øvrig. Fordelen gjelder dog utelukkende SAS´ egne businesslounger, og ikke lounger som driftes av andre flyselskap eller av tredjepartsselskaper. I løpet av samme periode får sølvmedlemmer også tilgang til fast track i sikkerhetskontrollen på de flyplasser i Skandinavia der SAS har egen fast track sluse. Dessuten forbedres kvalifiseringsreglene. Fortsatt gjelder 20.000 basispoeng for å oppnå sølvstatus. Derimot senkes kravet om man velger å kvalifisere seg med enkeltreiser, fra dagens 20 til 10 flyvninger (5 T/R-reiser) med SAS i løpet av kvalifiseringsperioden.

Gullnivået får i denne omgang ikke store endringer. Fortsatt gjelder fordelene slik som businessinnsjekk, fast track, loungetilgang samt 24-timers telefonsupport. Det som er nytt er en økning i bagasjereglene. Fra en ekstra innsjekket koffert til to innsjekkede kofferter som kommer i tillegg til det som inngår i billettreglene. Hvert gullmedlem får dessuten et sølvkort som kan gis til en valgfri person.

 

Gullmedlemmer vil i likhet med Diamondmedlemmer få økt tilgang på bonusbilletter. Til forskjell fra Diamond gjelder dette kun på Europa-rutene.

Det vil også bli marginalt vanskeligere å oppnå gullstatus med ny poenggrense på 50.000 basispoeng eller 50 enkeltreiser. De 15% prosentene man får ekstra poengmessig som sølvmedlem i dag vil også forsvinne. Det betyr at et sølvmedlem som satser på kvalifisering til gull gjennom poengopptjening vil måtte fly mer enn tidligere.

 

EuroBonus Connect - ring og chatte gratis

I forbindelse med lanseringen av EuroBonus 2.0 lanseres også en ny app som muliggjør å ringe gratis og sende meldinger til andre EuroBonusmedlemmer - uansett medlemsnivå. Det eneste som kreves er å laste ned appen og at mottaker gjør det samme. Ytterligere funksjoner i denne appen vil komme på et senere tidspunkt og det skal

 

vi omtale i en separat artikkel her på Businessclass.no.

Andre nyheter

De fysiske kortene vil også friskes opp med en mykere fremtoning enn tidligere. Det nye Diamondkortet får et svart design med en svart logo mens innstegs kortet endres fra dagens gråfarge til et lyseblått utseende. Dessuten har navnet blitt endret fra Basic til Member.

SAS´ konserndirektør Sales & Marketing, Eivind Roald (som Businessclass

intervjuade i slutet av 2013

oppsummerer endringene på denne måten:

- Dette er et stort og viktig steg for SAS. Historisk har man belønnet lojaliteten fra våre kunder med å gi poeng som premie. I fremtiden skal våre medlemmer forvente seg lojalitet fra SAS og en merverdi som er unik. EuroBonusmedlemmene skal oppleve dette i forkant, under, og ikke minst etter reisen. Alle nyheter og forandringer vil gjelde fra 1.april 2014, men det kan være verdt å notere at det nå gjenstår to måneder før lanseringen og at mange detaljer ennå ikke er helt klare. EuroBonus vil dessuten lansere en ny "2.0 side" der man kan lese mer om nyhetene. Vi på Businessclass vil naturligvis følge dette tett.

More from BusinessClass.com