Norwegian storsatser på USA med direkteruter til Los Angeles og San Francisco

3. Sep 2013
by Jacob

I løpet av våren 2013 åpnet Norwegian ruter fra Skandinavia til New York og Bangkok. Nå fortsetter USA-ekspansjonen og neste på listen står San Francisco og Los Angeles som kommer trafikkeres fra Stockholm, København og Oslo fra våren 2014. Det er en merkbart oppglødd Bjørn Kjos som hilser oss velkomne til pressekonferansen som holdes på Nordic Light Hotel i Stockholm sentrum. Det merkes at det er noe viktig på gang og spekulasjonene florerer bland de som var tilstede om hva som kommer. På BusinessClass.se har nyheten om de nye rutene allerede lekket ut på morgningen. Dette som en følge av at en av de store avisene feilaktig publiserte Norwegians nye annonse litt for tidlig, noe et av våre medlemmer rakk å se før  saken ble oppdaget og annonsen tatt bort.

Stort fokus på USA

Norwegian har idag to Boeing 787 Dreamliner som benyttes på langdistanserutene, ytterligere seks er på vei og det er disse som kommer til å bli brukt på de nye rutene. Utover de eksisterende langrutene til New York og Bangkok, samt de nye rutene till Fort Lauderdale i november, tilkommer Los Angeles og San Francisco som nye destinasjoner i Norwegians rutenett. I følge Bjørn Kjos har det vært et enormt trykk på de nye rutene med en gjennomsnittlig kabinfaktor på 96 prosent under andre kvartal. Det er med dette i baktankene man nå velger å satse på flere langruter. Los Angeles og San Francisco blir helt nye destinasjoner fra Stockholm Arlanda og Oslo, mens København får Los Angeles og New York som nye destinasjoner. New York trafikkeres allerede idag fra Stockholm og Oslo, men lanseres nå også fra København. Dessuten åpner en ny rute fra Oslo til Orlando.

Bjørn Kjos I sammenheng med de nye rutene åpner Norwegian også nye baser i USA som kommer til å bli plassert i New York og Fort Lauderdale. I november starter rekrutteringen som ventes å være klar i januar 2014. Det dreier seg både om piloter og kabinpersonale, og det kommer til å skape ett hundretalls nye jobber i USA.

San Francisco (OAK)

I San Francisco er det Oaklands flyplass som benyttes istedenfor San Franciscos egen internasjonale flyplass. Oakland ligger på motsatt side av San Francisco Bay sett fra San Francisco sentrum. På  spørsmål om hvorfor Norwegian valgte å bruke Oakland svarer Bjørn Kjos at det som til slutt er det viktige, er smidigheten for passasjerene. Det tar ikke mye lenger tid å ta toget fra Oaklands flyplass til sentrale San Francisco, enn fra San Franciscos flyplass. En drøy halvtime med BART-toget. Dessuten har Oakland den fordelen at det er få internasjonale flyvninger på flyplassen noe som innebærer en rask passasje gjennom passkontrollen.

Glade flyplasssjefer

På Stockholm Arlanda, Oslo Gardermoen og København Kastrup er man selvfølgelig meget glade  over de nye rutene som øker tilgjengeligheten og forenkler reisen mellom Skandinavia og USA. -Norwegians nye direkteruter er et kjærkomment tilskudd til Stockholm Arlanda Airport, sier Torborg Chetkovich, administrerende direktør i Swedavia. Vi må heller ikke glemme at det er nær 500 000 svenske etterkommere i California som nå får en annen grunn til å besøke Sverige, fortsetter hun.

Glade flyplassjefer

Framtiden for Norwegian

Norwegian ser et stort potensial for flere langruter, særlig i Asia . Potensialet ligger ikke bare i å flyr skandinaver til Asia , men til en langt større andel av asiatere,  tilby et billig og effektivt alternativ til å reise til Europa . Vanskeligheten med Asia er at det tar mye lengre tid å starte opp nye ruter der. På spørsmål om hvordan Norwegian ser på på konkurransen med SAS , som også flyr til den amerikanske vestkysten gjennom ruter fra København - San Francisco , svarer Bjørn Kjos at det er alltid er bra med konkurranse. Norwegina vil ikke alltid være den billigste for hver enkelt person på hver flytur , men de tar sikte på å være billigst for folk flest.

Fakta om de nye rutene

Stockholm - Los Angeles

Starter 2 mars 2014 og trafikkerer med to flygninger i uken - på onsdager og søndager . 30. april , utvider de frekvensen til tre avganger per uke, deretter på mandager, onsdager og fredager . Billetter er tilgjengelige fra 1699 kr for en enkelt tur.

Stockholm - San Francisco

Starter 3 mai 2014 og trafikkerer med to flygninger i uken - på tirsdager og lørdager . Billetter er tilgjengelige fra 1699 kr for en enkelt tur.

København - Los Angeles

Starter 1 april 2014 og trafikkerer med to flygninger i uken - på tirsdager og lørdager . 1. mai , økt hyppighet av frekvens til tre fly i uken, på tirsdager, onsdager og lørdager. Billetter fra 1499 DKK hver vei.

København - New York

Starter 28 februar 2014 og trafikkerer med to flygninger i uken - på mandager og fredager . 30. april , utvidet frekvens til fire avganger i uken , deretter på mandager , onsdager , fredager og søndager . Billetter fra 999 DKK hver vei.

Oslo - Los Angeles

Starter 1 juni 2014 og vil betjenes med kun én avgang per uke - på søndager . Billetter fra 1499 kroner hver vei.

Oslo - San Francisco

Starter 28 mai 2014 og kommer til å trafikkere med tre flygninger i uken - på mandager, onsdager og fredager. Billetter fra 1499 kroner hver vei.

Oslo - Orlando

Starter 29 mai 2014 og kommer til å treffikere med to flygninger i uken - på torsdager og lørdager . Billetter fra 1499 kroner hver vei.

More from BusinessClass.com