NetJets: Luksusen ved selv å bestemme reisetidene

10. Oct 2014
by Martin Björnström

Eddie Pfitzner er merkbart fornøyd over å kunne vise frem den nyeste generasjonen NetJets i form av Embraer Phenom 300 og Bombardier Challenger 350 på et regnfullt Bromma flyplass. Han er Senior Vice President for NetJets i Europa.

NetJets gjør i disse dager en turné rundt på Europeiske flyplasser for å vise det nyeste for mennesker som verdsetter sin tid høyt. For det er fleksibilitet, tidsbesparelse, privatliv og sikkerhet som er de fremste argumentene for å velge et privatfly i stedet for vanlige rutefly. - Vi har aldri hatt en ulykke med personskade, sier Eddie når han forteller om sikkerhetstanken i selskapet. - Våre piloter trener tre ganger som fltmyndighetene anbefaler. Og pilotene har hatt en god del å gjøre; forrige uke utførte selskapet 130 flyvninger på én dag. Grafair Jet Center ligger inntil den vanlige terminalen på Bromma flygplass og er svært populær - faktum er at den vant en pris for beste forretningsterminal 2014 innen  EMEA; Europa, Mellomøsten og Afrika av ansette European Business Air News. NetJets flyr omlag 600 flyvninger årlig fra Bromma og den tilhører de 20 mest populære flyplassene i Europa. Fra Bromma er toppdestinasjonene London, Nice Côte d'Azur, Geneve, Moskva, Palma de Mallorca, København, Zürich. En blanding av klassiske forretningsdestinasjoner blandet med feriefavoritter.

Bombardier Challenger 350 soffa

Hvem flyr Private Jet?

Hvem er det som flyr privatfly? - Våre kunder kan deles inn i tre like store grupper, private reisende, entreprenører og store bedrifter. sier Eddie Pfitzner. Selskapet tilbyr flere ulike alternativer i den 130 fly store flåten i Europa. Enten kjøper du en andel i et fly ("fractional ownership") ellers kjøper du et  Private Jet Card, et kort ladet med fra 25 flytimer hvor aklle kostander er inkludert. Flyvertinne og eksklusive valg av drikke og mat er tillegg. - Alt er inkludert og prisen er den samme enten du reiser med familie eller forretningsforbindelser, fortsetter Eddie. - Du betaler kun for flytiden, du behøver ikke tenke på forsinkelser, ventetid, returflyvninger eller posisjonering av flyet. Prisen er €139.000 for 25 flytimer.

NetJets Pilot wings

Timene er kortere i privatjet

Ombord vår Bombardier Challenger 350 forteller piloten at timene er kortere i en privatjet. - Vi flyr høyere og kan ofta ta den mest direkte ruten på grunn av dette, og vi har sjelden ventetid ved starte eller landing når vi flyr til mindre flyplasser. Den effektive flytiden kan være 20 prosent kotere med  NetJets. På en terminal som Grafair Jet Center er det mindre enn 50 meter fra parkering, gjennom terminal til flyplassen. hele prosessen tar mindre enn ti minutter før det er på tide å ta av. Verdien av at kundene kan booke et fly på kort varsel og fly direkte mellom A og B hvor både avreisested og destinasjon ikke tilhører de vanligste rutene kan være stort for forretningspersoner. Eddie Pfitzner forteller om en NetJets kunde som bor på Ingarö som har mindre enn fire timer mellom ytterdøren hjemme og leiligheten i Cannes. Og om den opptatte forretningsmannen som kunne bruke en ekstra dag i alpene med sin familie takket være fleksible flytider. Og familien hvor barna ble overrasket over at det var andre personer ombord på flyet når de for en gangs skyld måtte fly kommersielt.

Bombardier Challenger 350

BusinessClass tittet nærmere på flyet ut fra et perspektiv der Business Class och First Class er en del av reisemønsteret. Da er kabinene ganske små, det nytter ikke å stå oppreist i noen av flyene. Det større Bombardier Challenger 350 har opp til ti plasser ombord, men da sitter tre personer i soffaen og én på toalettet (!) som er dekket i skinn. Vi har ikke hatt anledning til å testfly enda, men spontant føltes det som at syv personer flyr godt i dette flyet med mulighet til å gjøre om soffaen til en seng. - Barn sover svært godt her - gjerne flere sammen, sier piloten. Setene går også å felle ned til senger, men da reduseres muligheten for å ha flere ombord. - Du kan fly direkte til Dubai med denne "kjerra" sier Eddie Pfitzner, ...men bare den ene veien, på returreisen kan det være nødvendig med mellomlanding for påfyll av drivstoff, fortsetter han.

Kabinen på Bombardier Challenger 350

Embraer Phenom 300

Embraer Phenom 300 er et mindre fly med plass for syv personer, også med toalettplass. - Oftest er det en eller to personer ombord, sier kapteinen fra NetJets. Og da er det seriøst godt med plass for alle. Embraer Phenom 300 tilhører den minste flytypen NetJets benytter og erstatter nå en eldre flåte av Cessna fly. Akkurat nå finnes det fem Phenom 300 i flåten men flere kommer fortløpende fra fabrikken i Brasil.

Ansvar for hele reisen

Vårt inntrykk av flyene fra NetJets er svært godt. De er nye og føles luksuriøst innredet. Det er ikke Emirates First Class suiter og luksuriøse toaletter. Disse flyene er myntet på de kortere reisene og da rekker de mer enn langt nok.  Vi ser frem imot å teste "the NetJets experience" i fremtiden som begynner lenge før du går ombord på selve flyet og heller ikke slutter før du sitter i din transport på vei bort fra flyplassen. - En gang ble en limousine sittende fast i trafikken i 30 minutter og kom for sent til flyplassen. Kunden satt komfortabelt i flyet til bilen var fremme. Det koster ikke noe ekstra. Vi tar ansvar for hele reisen, avslutter Eddie Pfitzner.

Läs mer om NetJets flotta här

More from BusinessClass.com